Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Зелений чай Сенча 100 г Ароматика

Штрихкод 4820177029149
В наявності

Зелений чай Сенча Ароматика – це китайський зелений чай, оброблений за традиційною рецептурою одного з найпопулярніших сортів японського зеленого чаю. Листя Сенча збирають з кущів, пропарюють і акуратно згортають, що забезпечує чаю такий складний смак і зберігає зелений колір листя. Він славиться своїм яскравим цікавим смаком і неповторним ароматом. Це чай для справжніх гурманів, він швидко заварюється і легко п'ється. Такий зелений чай ідеально підходить для ранкового ритуалу, щоб зарядитися енергією і силами на весь день, або якщо Вам необхідно зробити перерву, щоб освіжитися і отримати заряд бадьорості протягом дня. Пити такий чай приємно, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Крім того, чай Сенча має масу позитивних властивостей і здатний благотворно впливати на стан організму людини.

Країна походження сировини: Китай.

Походження та історія використання чаю Сенча

Назва цього чаю «сентя» або «сенча» (в неточній транслітерації) походить від японського виразу «чайний відвар» (сендзітя). Саме в Японії винайшли такий унікальний вид обробки чайного листа, який і впливає на смакові якості напою.

До середини XVIII століття японці перемелювали чайне листя в порошок маття, або ж висушували його на сковороді по китайській методиці, поки в 1738 році японський фермер з Удзі Нагатані Соен (Сун) не розробив новий метод обробки чайного листа, який завоював всесвітню популярність. Саме в цьому невеликому районі Удзі були розташовані стародавні чайні плантації, закладені ще в XIII столітті ченцем Кокеном. Завдяки м'якому клімату і дбайливому догляду плантаторів за рослинами, чай ріс в сприятливих умовах і набирався незвичайного смаку.

Однак, Нагатані загорівся ідеєю створити абсолютно новий спосіб обробки чаю, використовуючи та поєднуючи різні методи доступні в його час. Після 15 років експериментів Соен успішно розвинув метод обробки чайного листя, який надалі почали називати чай Сенча. Він відмовився від обсмажування чайного листя і замість цього вирішив відразу після збору обробляти листочки паром протягом хвилини, а потім скручувати їх в акуратні трубочки у формі голочок. Потім він сушив чай сухим повітрям. Метод прокатування і сушки чайного листа одночасно став справжнім проривом. Дотепер ця технологія широко застосовується по всій Японії, там на частку Сенча припадає понад 80% загального обсягу чайного виробництва.

Замість того, щоб зберегти процес в таємниці й отримувати прибуток, фермер популяризував новий метод обробки і чай Сенча в кінцевому підсумку поширився по всій Японії. Велику роль в поширенні нового напою зіграв торговець чаєм і колишній монах Байсал, який спробував новий чай на плантації Нагатані в 1742 році. Він був вражений його смаком і ароматом, і став всіляко його рекламувати.

Своє поширення цей сорт чаю отримав і в Китаї. Тут його переважно вирощують і обробляють за японською технологією в приморській провінції Чжецзян, яка дає до 75% китайського зеленого чаю. Не дивно, що саме в столиці Чжецзян в 1991 році був відкритий Китайський національний музей чаю. Чай з цієї китайської провінції здатний приємно здивувати своїм багатогранним смаком і чарівним ароматом.

Склад

Чай виготовляється з листя рослини Camellia sinensis, тобто звичайного чайного куща. Оскільки для виробництва беруться молоді, але такі, що вже розкрилися чайні листочки, зібрані навесні або на початку літа, в них зберігається велика кількість корисних вітамінів і мінералів. А оригінальний спосіб обробки і приготування чайного листа дозволяє уникнути окислення і зберегти всі корисні властивості чаю.

Як і будь-який інший зелений чай, Сенча – прекрасний антиоксидант, також він багатий на поліфеноли, амінокислоти, мінерали (йод, кальцій, калій, фосфор, магній, цинк, мідь) і вітаміни (А, В, Е і С). З усіх сортів зеленого чаю Сенча має найвищу концентрацію вітаміну С на одиницю ваги. У цьому сорті міститься менше кофеїну і танінів, ніж в інших сортах зеленого чаю.

Смакові якості чаю

Сенча – досить великий листовий чай. Його листя має цікавий голчастий вигляд і темно-зелений колір, за незвичайну форму чаїнок японці називають Сенча «павуковими лапками». Навіть в самій гарній Сенчі допустимо наявність своєрідного «чайного порошку», адже загальною ознакою практично всіх сортів японського чаю є легка «крихкість» чаїнок. При заварюванні з них виходить золотисто-зелений або жовтувато-смарагдовий настій. Завдяки формі сильно скручених, найтонших смужок, всі активні компоненти чаю легко виводяться на поверхню.

Правильно приготовлений чай має тонкий, трав'янистий аромат і ніжний, багатий, освіжаючий смак. Він гармонійний, трохи терпкий, виразний і насичений, його трав'яні нотки переходять в легку солодкість. Сенча залишає в роті тривалий і приємний «шовковистий» післясмак. Пити такий чай приємно, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його можна вживати на щоденній основі, прекрасно поєднується з закусками і солодощами, наприклад печивом.

Користь чаю Сенча

Сенча належить до напоїв не тільки смачних, але і корисних. Головна перевага чаю – це великий вміст антиоксидантів і поліфенолів, вони борються зі старінням на клітинному рівні та допомагають організму в захисті від вільних радикалів, які можуть руйнувати клітини організму і стають однією з причин виникнення всіляких хвороб і старіння шкіри.

Споживання такого чаю допомагає в поліпшенні метаболізму і нормалізації ваги. Він покращує обмін речовин і сприяє підтримці здорової ваги, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень холестерину, покращує кровотік і сприяє більш активній мозкової діяльності. Регулярне вживання Сенчі знижує ризик розвитку ракових пухлин, підвищує загальний тонус організму і сприяє схудненню. Такий чай рекомендують пити людям на дієті під час перерв між прийомами їжі, за пів години до вживання їжі або під час тренувань, щоб знизити відчуття голоду і очистити організм. Чай добре втамовує спрагу і освіжає.

Антиоксиданти в чаї разом з вітаміном С сприяють підвищенню захисних властивостей організму, вони допомагають зміцнювати імунітет і збільшують опір організму до вірусних захворювань.

Попри низький вміст кофеїну, Сенча, як і будь-який інший зелений чай, добре тонізує і додає сил, підвищує стійкість до стресів і роботу мозку, не викликаючи перезбудження. Приплив енергії та бадьорості, який Ви отримаєте, буде не таким сильним, як від кави, але більш м'яким, тривалим і стійким. Через цю унікальну властивість не рекомендується занадто багато пити цього чаю, особливо людям, що страждають від безсоння або захворюваннями нервово-психічного характеру.

Напій подарує Вам спокій і умиротворення, зніме відчуття втоми, особливо якщо провести чаювання після важкого трудового дня.

Спосіб приготування: покладіть 1 чайну ложку сухої заварки в чайник, додайте 200-300 мл води, нагрітої до 75-80 °С. Настоюйте протягом 1-3 хвилин.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритому оригінальному пакуванні виробника при кімнатній температурі до +25 °С і відносній вологості повітря нижче 65%, осторонь від прямого сонячного проміння.

Склад: висушене листя зеленого чаю Сенча.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Зелений чай Сенча
Вид Чай
Вага 100 г
Упаковання Пакет дой-пак крафт із zip-замком
Країна виробник Китай
Бренд Ароматика
Кількість 99
144 грн
160 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника (вартість доставки на відділення «Нова Пошта» – 50 грн);
  • При купівлі на суму від 800 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 1 200 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО (вартість доставки кур'єром «Нова Пошта» – 70 грн);
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою.

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору