Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Приправа для спагеті та пасти 25 г Ароматика

Штрихкод 4820177029286
В наявності

Приправа для спагеті та пасти – це оригінальна комбінація сушених овочів і прянощів, яка додасть Вашій пасті, піці, спагеті та іншим стравам з різних макаронних виробів неповторний смак та аромат італійської кухні. Правильне поєднання пропорцій дає дивовижний результат, а оптимальний розмір розкриває всі якості спецій. Приправу можна додавати під час варіння пасти, вже в готову страву, або додавати її в овочеві або м'ясні соуси.

Країна походження сировини: Німеччина.

Історія походження пасти

Походження пасти овіяне міфами та загадками. Одні історики вважають, що вона з'явилася в Європі наприкінці XIII століття з Китаю завдяки мандрівкам Марко Поло. Інші впевнені, що італійський продукт могли придумати лише в Італії, де навіть відкрито музей пасти. Існують докази, що в першому столітті нашої ери на території сучасної Італії виготовляли тонкі хлібці (Laganum), які стали прародичами лазаньї. Цікаво, але слово "pasta" (у перекладі з латинської означає "тісто") вживалося ще у Стародавній Греції.

Також є теорія про Стародавній Рим, у якому через велику бідність люди могли купити за невеликі гроші тільки зерно. Але тому, що його не вдавалося зберігати довгий час, вони варили борошно, щоб позбавитися різних мікробів. Потім вони почали робити різні борошняні вироби та сушили їх на сонці. Таким чином, ці вироби були невибагливі до умов зберігання і тривалий час були придатні до вживання. Свіжо приготовані макарони на той час могли дозволити собі лише заможні люди.

Більшість італійських істориків схиляється до теорії, що пасту в її сучасному вигляді завезли араби, які завоювали італійські землі у VIII столітті. Доведено, що в часи вторгнення арабів в Італії стала популярною арабська суха локшина: спочатку вона почала вироблятися на території Палермо, а трохи пізніше поширилася по всій Італії, а далі по всій Європі. В оригінальному блюді до тіста додавалася дуже багато східних спецій. Можливо, саме тому на Сицилії досі існує традиція додавати в тісто для пасти корицю, родзинки та інші спеції. У будь-якому випадку, цей борошняний виріб існував давним-давно, а згодом еволюціонував, набув сучасного вигляду й отримав популярність у всьому світі. І сьогодні саме італійська паста найпопулярніша у світі.

Великі обсяги макаронних виробів почали виробляти після розробки пресових машин і перших макаронних фабрик. З того часу сушені макарони були не тільки для бідних, але й заможні люди теж почали їх вживати. Згодом макарони навіть урятували від голоду жителів Палермо під час революції. В Україну цей продукт потрапив у XVII-XVIII століттях. Італійські суднобудівники поділилися з іноземними партнерами рецептом цієї унікальної страви. Згодом перша фабрика з виробництва макаронів з'явилася в Одесі у XVIII столітті. А в Києві фабрику збудували лише 1914 року.

Перші приправи до макаронів почали додавати у XIII столітті. Цими приправами були сир, олія, кориця, мед. А готували їх на м'ясному бульйоні чи молоці. Після активного поширення та популярності пасти до неї почали додавати м'ясо, рибу, морепродукти та овочі. А поява томатів у Європі у середині XVI століття призвела до народження нових соусів для пасти на їхній основі. Також з'явилися нові приправи для макаронів, в які переважно входили перець, часник, орегано та базилік.

Види пасти

Традиційно словом "паста" називають так звані макаронні вироби, які готують із суміші пшеничного борошна та води (або борошна, води та яєць), а також страви з цих виробів. Нещодавно стала популярна паста з екзотичних видів борошна: нутового, гречаного, житнього, ячмінного та полб'яного, а також з пшеничного борошна грубого помелу та з висівками.

Італійці впевнені, що паста різної форми має різний смак. Це не порожнє вихваляння, в цьому є логіка: різні форми по-різному вбирають різні соуси. Тому зараз на території Італії існує понад 200 різних видів паст: довгі, короткі, круглі, плоскі, у формі різних предметів, кольорові та незабарвлені. Найбільш поширені сорти пасти це:

1) Довгі:

  • Спагеті (Spaghetti) – довгі округлі нитки з тіста, що нагадують тонкі мотузки, довжина може досягати пів метра;
  • Вермішель (Vermicelli) – кругла в перерізі й тонша, ніж спагеті (до 2 мм);
  • Капеліні (Capellini) – дуже тонка, довга, округла (її товщина не більше 1 мм);
  • Тальятелле (Tagliatelle) – довгі, плоскі, пористі макарони, сплетені в "гнізда";
  • Фетучіні (Fettuccine) – тонкі, плоскі смужки тіста шириною близько 7 мм: вони схожі на тальятелле, від яких відрізняються лише більшою шириною;
  • Лінгуіне (Linguine) – тонші, ніж фетучіні, і ближче формою до спагеті, але злегка сплюснуті: особливий вид вузької плоскої вермішелі;
  • Лазанья (Lasagne) – плоска, широка та довга, ідеальна для запікання, з'явилася у XV столітті;

2) Короткі:

  • Маккероні (Maccheroni) – у вигляді витягнутих і трохи зігнутих трубок;
  • Пенне (Penne) – трубочки зі скошеними гострими зрізами (пір'я);
  • Фузіллі (Fusilli) – спіральної форми;

3) Фігурні:

  • Фарфалле (Farfalle) – метелики, що виготовляються ще з XVI століття;
  • Конкільє (Conchiglie) – відомі нам як "черепашки";
  • Гобетті (Gobetti) – відрізняється своєю "закрученою" формою, завдяки якій вона "притягує" різні соуси;

4) З начинкою:

  • Каннеллоні (Cannelloni) – має форму трубочок діаметром 2-3 см і завдовжки 10 см;
  • Равіолі (Ravioli) – як вареники, але квадратні, з м'ясом, сиром, рибою, шоколадом;
  • Тортелліні (Tortellini) – формою нагадує невеликі пельмені, куточки яких з'єднують, щоб вийшов бутон.

Паста ідеально поєднується з будь-якими продуктами, підходить для вегетаріанського та дитячого меню, може подаватись із соусом або просто в гарячому вигляді з маслом. Її комбінують з м'ясом, рибою, морепродуктами, кисломолочним сиром, твердим сиром, овочами, грибами та зеленню, постійно винаходячи нові рецепти. Однак деякі види пасти традиційно вважаються класичними. Це:

  • Болоньєзе – з яловичим фаршем, часником і томатом;
  • Карбонара – із сиров'яленими свинячими щоками гуанчеле, овечим сиром пекоріно романо та яєчним соусом;
  • Примавера – з овочевим соусом;
  • Путтанеска – з томатами, оливковою олією, анчоусами, оливками, каперсами та часником;
  • Лазанья – із широких плоских листів із соусами бешамель і болоньєзе.

Соус – невіднятна складова пасти. Він надає страві особливого шарму, змушує борошняний виріб заграти різноманітними фарбами та створює неповторні відтінки смаку. Існує безліч соусів, але напевно найсмачніші з них:

  • Альфредо – ніжний з пармезаном, вершками та вершковим маслом;
  • Болоньєзе – ситний та густий, готується на основі помідорів, м'ясного фаршу, вина, спецій;
  • Карбонара – пікантний зі скибочками бекону, часником, овечим сиром (або пармезаном) та яєчними жовтками із вершками;
  • Томатний з морепродуктами – оригінальний з помідорами, перцем чилі, вином, петрушкою, часником і морським коктейлем;
  • Грибний – поєднання грибів, свинячої грудинки, вершків, пармезану та мускатного горіха.


Спеції

Макарони або паста – улюблена страва по всьому світу. Вона готується просто та швидко, коштує недорого та дуже смачна – особливо якщо додати правильно приправи або прянощі. До простих макаронів підійдуть практично будь-які приправи, а до вишуканих або класичних страв із макаронних виробів потрібно окремо підбирати мікс із прянощів, щоб кожен інгредієнт у блюді був підкреслений.

Наприклад, до спагеті з соусом карбонара як приправу додають часник, петрушку, базилік, коріандр, зіру, чорний мелений перець; до спагеті з соусом болоньєзе – орегано, цибулю, часник, базилік, петрушку; до макаронів із соусом примавера – часник, базилік, петрушку, цибулю; в соус бешамель для лазаньї додають мелений мускатний горіх.

Традиційно до макаронів підійдуть приправи «Італійські трави» або «Прованські трави», сушена зелена або ріпчаста цибуля, класичний чорний перець, базилік, розмарин, орегано, чебрець та інші сухі подрібнені овочі та пряні трави.

Склад приправи для спагеті та пасти

Бренд Ароматика представляє свою авторську оригінальну приправу для спагеті та пасти, яка дозволить урізноманітнити та надати нового смакового відтінку Вашій звичній страві. Вона має збалансований склад та приємний аромат. У суміші відсутні штучні ароматизатори та підсилювачі смаку, а є тільки морська сіль, висушені та подрібнені овочі та пряні трави:

  • червоний болгарський перець – шматочки сушеного м'ясистого болгарського солодкого перцю червоних сортів (Capsicum annuum), який має характерний червоний колір і легкий солодкуватий смак із відтінком гіркоти;
  • часник – ароматна спеція у вигляді гранул, отримана в результаті подрібнення висушеного часнику (Allium sativum);
  • базилік – подрібнене листя васильків справжніх (Ocimum basilicum) з приємним ароматом, що злегка нагадує аніс, камфору, духмяний перець і гвоздику, і трохи охолодним, гіркувато-солодкуватим смаком;
  • орегано – подрібнене листя материнки звичайної (Origanum vulgare) з пряним, сильним деревним ароматом і гострим, злегка гіркуватим і обпалюючим смаком;
  • розмарин – подрібнене листя розмарину лікарського (Rosmarinus officinalis) з сильним ароматним солодкуватим і камфорним запахом, що нагадує запах сосни, і дуже пряним, злегка гострим смаком;
  • чебрець – подрібнене листя чебрецю звичайного (Thymus vulgaris) з сильним приємним ароматом і гострим сильно-пряним смаком, за ароматом нагадує кмин і аніс;
  • майоран – подрібнене листя майорану (Origanum majorana) з солодким, пряно-квітковим ароматом (тоншим, ніж в орегано), що помітно нагадує кардамон, і сильно вираженим, яскравим, пекучим смаком;
  • чорний перець – спеція у вигляді мелених злегка недозрілих ягід, багаторічної виткої рослини перцю чорного (Piper nigrum).


Харчова та енергетична цінність на 100 г продукту:
• Калорійність – 130 ккал / 544 кДж;
• Білки – 7,25 г;
• Жири – 2,95 г;
  – в тому числі насичені – 0,77 г;
• Вуглеводи – 27,17 г;
  – включаючи цукор – 2,21 г;
• Рослинні волокна – 1,8 г;
• Сіль – 35 г.

Способи вживання: додавайте 1-2 чайні ложки спеції на 0,5 кг спагеті або додавайте до спагеті та пасти згідно з рецептами.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття продукту.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритому оригінальному пакуванні виробника при кімнатній температурі до +25 °С і відносній вологості повітря нижче 65%, осторонь від прямого сонячного проміння.

Склад: сіль морська (без добавок), листя базиліка, перець болгарський червоний, часник, перець чорний, орегано, розмарин, чебрець, майоран.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Приправа для спагеті та пасти
Вид Спеції
Вага 25 г
Упаковання Пакет дой-пак крафт із zip-замком
Країна виробник Німеччина
Бренд Ароматика
29 грн
48 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору