Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Квіти гібіскусу (каркаде) 500 г Ароматика

Штрихкод 4820177029033
В наявності

Квіти гібіскусу (каркаде) – це висушені навколоцвіти квіток розелли або суданської троянди, які використовуються для приготування чудового напою насиченого червоно-рубінового кольору. Цей квітковий чайний напій був відомий ще у Стародавньому Єгипті, а сьогодні чай каркаде популярний у всьому світі та особливо на Сході. Його п'ють як гарячим, так і охолодженим, додаючи шматочки льоду. Парадоксально звучить, але в спеку гарячий відвар квіток гібіскусу освіжає не гірше за віяло або вентилятор. Настій каркаде має кислуватий смак і характерний рубіновий колір, який йому надають антоціани, що входять до складу. Разом з антиоксидантами вони значною мірою визначають корисні властивості каркаде. Правильне приготування та регулярне вживання цього напою збільшує кількість антиоксидантів у крові, сприяє виведенню зайвої рідини з організму, допомагає нормалізувати тиск та покращити загальний стан.

Країна походження сировини: Нігерія.

Походження та історія використання каркаде

Каркаде грав значну роль в різних культурах, особливо східних. Він є національним єгипетським напоєм, а в давніх арабських медичних текстах його називали універсальними ліками. У XII столітті рослину було завезено до Європи берберським населенням із Північної Африки (маврами). Відомі з античних часів квіти гібіскусу використовувалися в Єгипті та Південно-Східній Азії для виготовлення прикрас, а також споживання їжі. Крім чаю з гібіскусу роблять багато традиційних напоїв, наприклад, ямайську горілку в Мексиці.

За час існування цей чайний напій отримав безліч почесних імен, таких як "напій фараонів" або "королівський напій". Його також називають "червоний чай", "кандагар". У Латинській Америці напій поширений під назвою "хамайка", в країнах західної Африки – "бузо", в Гані – "sobolo", в Нігерії – "zobo", в інших африканських країнах – "бісап". У Єгипті та Судані весільні урочистості традиційно відзначають за склянкою каркаде. На пішохідній вулиці в центрі Каїру цей напій продають багато торговців і кафе просто неба.

Склад

Чайний напій каркаде виготовляється із сухих навколоцвітів чагарнику гібіскусу сабдариффа (Hibiscus sabdariffa) родини мальвових (Malvaceae). Залежно від регіону він має безліч різних назв: гвінейська розелла, китайська чи суданська троянда, червона троянда, червоний чи гвінейський щавель, мальва Венеції, кенаф, окра, троянда шарон та інші. Гібіскус родом з Гвінеї, але поступово поширився на інші регіони Африки та Південно-Східної Азії, також зустрічається в Мексиці. Для приготування каркаде використовуються тільки пелюстки та чашечки квітів, хоча вся рослина є їстівною.

Каркаде має корисні властивості завдяки особливостям зростання, збору, обробки та зберігання. Його смак, колір та склад корисних речовин можуть різнитися залежно від походження. Серед корисних речовин у ньому містяться полісахариди, пектин, амінокислоти, антиоксиданти, антоціани, вітаміни (А, групи В, С, Р, РР), мікроелементи (натрій, кальцій, магній, фосфор, залізо, калій), флаваноїди (кверцитин), вуглеводи (фруктоза та глюкоза), органічні кислоти (гама-ліноленова, лимонна).

Смакові якості напою

Каркаде заварюють звичайним способом – заливають сухі пелюстки водою нагрітою до 90 °С і настоюють їх 3-5 хвилин, або застосовують техніку «холодного заварювання»: заливають пелюстки єгипетської троянди не окропом, а охолодженою до 60 °C кип'яченою водою, потім настоюють на паровій бані 30 хвилин. Правильне заварювання каркаде допомагає зберегти всі його корисні властивості. Для збереження вітаміну С не рекомендується використовувати металевий посуд.

Правильний настій має насичений рубіново-червоний колір, приємний фруктовий аромат і освіжаючий солодкуватий смак із помітною кислинкою, що нагадує суміш журавлини з малиною. Червоний чай гарний у гарячому вигляді та чудовий з льодом: він не тільки вгамовує спрагу, але й радує яскравим смаком. Також вживається холодний каркаде із цукром, цей напій за смаком нагадує морс. Заварені квітки можна навіть з'їдати, адже вони містять пектин, який допомагає знизити рівень холестерину та виводить токсини з організму.

Каркаде використовується як чистий трав'яний напій, так і з додаванням різних інгредієнтів, таких як фрукти, ягоди, кардамон, ванільне морозиво, меліса та м'ята. Гібіскус часто додається в рецепти морсів, желе та тістечок.

Користь чаю каркаде

Каркаде має низку цінних властивостей, що сприяють підтримці здоров'я. Відвар з гібіскусу містить антиоксиданти та має спазмолітичні, сечогінні, жарознижувальні властивості. Антиоксиданти чистять організм, нормалізують травлення, виводять токсини та шлаки, а жирні кислоти тонізують, знімають стрес та відчуття втоми.

Речовини, що надають рослині червоний колір, – антоціани, – мають Р-вітамінну активність, вони зміцнюють стінки кровоносних судин, регулюють їх проникність, допомагають нормалізувати тиск. Що цікаво, холодний каркаде сприяє зниженню тиску, а гарячий – підвищенню. Це потрібно знати та не помилитися при виборі температури напою.

Його антивірусні та антимікробні властивості допомагають ефективно боротися з інфекціями, а також сприяють стимуляції роботи печінки та її очищенню. Крім іншого, каркаде є джерелом вітаміну С, що робить його незамінним помічником у боротьбі із застудними захворюваннями.

Для людей хворих на діабет і котрі просто стежать за своїм здоров'ям каркаде корисний тим, що при тривалому прийманні знижує рівень "поганого" холестерину. У його складі є амілаза – фермент, який прискорює біохімічні реакції організму та полегшує перетравлення простих цукрів, а також складних крохмалів. Каркаде також благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт, допомагаючи при його захворюваннях.

Регулярне вживання напою нормалізує обмін речовин, отже допомагає при схудненні. Однак варто пам'ятати, що надмірне вживання (понад трьох склянок на день) може порушити кислотно-лужний баланс та мікрофлору кишківника. Каркаде не рекомендується для людей з гастритом, виразками шлунка та кишківника, алергією на червоні фрукти та овочі, а також для дітей до року. Він також може негативно впливати на зубну емаль, тому рекомендується прополіскувати ротову порожнину після вживання.

Екстракт каркаде знайшов своє застосування в косметичних засобах, включаючи креми, що регенерують і омолоджують шкіру. Настій каркаде може бути використаний для догляду за шкірою та волоссям. Вода для ополіскування волосся на основі каркаде допомагає контролювати жирність волосся. Для покращення стану шкіри обличчя можна протирати обличчя крижаними кубиками із настою каркаде. Маски на його основі можуть бути корисними для різних типів шкіри, включаючи жирну, суху шкіру та шкіру з акне.

Способи вживання: 1 чайну ложку сухих квіток покладіть в чайник, залийте 200 мл окропу. Настоюйте 5 хвилин. Рекомендується заварювати чай тільки в скляному або порцеляновому посуді. Можна пити як гарячим, так і холодним.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття продукту.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритому оригінальному пакуванні виробника при кімнатній температурі до +25 °С і відносній вологості повітря нижче 65%, осторонь від прямого сонячного проміння.

Склад: подрібнені квітки гібіскусу розміром 4 мм.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Квіти гібіскусу (каркаде)
Вид Чай
Вага 500 г
Упаковання Пакет дой-пак крафт із zip-замком
Країна виробник Нігерія
Бренд Ароматика
200 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору