Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Какао-порошок 500 г Ароматика

Штрихкод 4820256940273
В наявності

Какао-порошок Ароматика – це дрібно перемелені зрілі та оброблені какао-боби, які добре відомі своїм насиченим смаком, приємним ароматом та великою кількістю корисних речовин. Продукт є 100% натуральним, веганським, безглютеновим, знежиреним та алкалізованим какао-порошком. Він пройшов спеціальну обробку – алкалізацію, що дозволило покращити його органолептичні властивості. Порошок має красивий темно-коричневий колір, приємний запах і тонкий помел, що дозволяє повною мірою розкритися багатому шоколадному смаку.

Це інгредієнт, без якого не обійтись жодному кондитеру, адже какао-порошок активно використовується під час приготування різних типів страв: від гарячих напоїв до солодкої випічки. Частинки алкалізованого какао-порошку краще розподіляються в теплій рідині, внаслідок чого він добре розчиняється в напоях, не утворюючи грудок. Крім безпосереднього приготування какао-напою, відмінні смакові якості дозволяють використовувати його для виготовлення тіста, цукерок, тістечок, шоколадних мусів, кремів, глазурі, присипки та декорування різних десертів.

Історія використання

Ботанічна назва роду какао (Theobroma) зобов'язана шведському ботаніку Карлу Лінею. Вона походить від грецьких слів Theos – бог і Broma – їжа, буквально "їжа богів". Ця назва відображала те, що продукт мав воістину божественний смак і неповторний аромат. А саме слово "какао" походить від ацтекського "cacahuatl" (какаватль).

Найперші свідоцтва використання какао відносяться до 1100-1200 років до н. е. згідно з аналізом кераміки того часу. Ймовірно мешканці Месоамерики того часу ще не вміли готувати шоколад і пили "какаове пиво", яке виготовляли з переброжених плодів какао. Свідоцтва готування напою з перетертих плодів, що більше нагадував сучасне какао, знайдені на малюнках мая датованих 2 століттям н. е.

У індіанців какао вважалося священною рослиною, подарованою їм богами. Ацтеки вживали напій чоколатль ("гірка вода"), що готується з порошку какао, перцю і ванілі. Коли Колумб вперше висадився на берегах Південної Америки, племена ацтеків зустріли гостей щедрими подарунками – плодами какао. У ті часи вони служили еквівалентом грошей, їжа та одяг оплачувалися тільки цими цінними зернятками. Із "кумедного мигдалю", як першовідкривач охрестив довгасте насіння шоколадного дерева, стали отримувати не тільки смачний какао-порошок і виробляти шоколад, а й виробляти жирне какао-масло.

Європейці відкрили какао в першій половині XVI століття, коли конкістадори познайомилися з культурою какао в 1519 р. при завоюванні Мексики. Перший час шоколад був відомий лише при королівських дворах спочатку Іспанії, а потім і Франції. В Європі какао спочатку вживали лише як ліки при ревматизмі, захворюваннях горла і шлунка. Плоди какао широко використовували в алхімічних процесах, де вони були відомі як "чорні боби". Сучасний напій какао, шоколадні креми та плитковий шоколад з'явилися значно пізніше.

Виробництво

Какао порошок одержують шляхом обробки тертого какао, яке отримують з плодів какао-дерева (Theobroma cacao), що належить до родини мальвових (Malvaceae). В ядрі какао-бобів міститься до 50% жирної олії, а також білки, крохмаль, клітковина, дубильні речовини, органічні кислоти, присутні глікозиди ціанідину, сліди холіну, солі калію і фосфору. У шкірці насіння містяться алкалоїди теобромін (до 2%) і кофеїн (сліди).

Батьківщина шоколадного дерева – тропічна південна Америка й острови Мексиканської затоки, береги річок Магдалени, Оріноко й Амазонки. З огляду на величезну потребу в насінні вже з XII ст. стали розводити плантації шоколадного дерева у Південній Америці, особливо в Бразилії. В цей час найбільші площі шоколадне дерево займає в тропічній Західній Африці (Нігерія, Гана та інші країни навколо Гвінейської затоки). Шоколадне дерево вирощується також в Шрі-Ланці та Індонезії. Дерева починають родити на 3-му році, але найбільший урожай збирають через 8-10 років.

Після подрібнення світло-коричневий порошок піддається додатковій алкалізації, тобто обробляється повністю безпечними для здоров’я реагентами, що підсилюють усі його якості. Алкалізація в какао продуктах робиться для того, щоб усунути зайву гіркоту, присмак кислоти і крохмалю, повноцінно розкрити аромат, а також прискорити процес приготування, оскільки такі продукти не потребують попереднього кип'ятіння. Завдяки цьому порошок какао має більш насичений смак, сильніший аромат і темніший колір. Він має виражений аромат смажених какао-бобів і знижений вміст жирів. Продукт має дрібну фракцію та однорідну структуру без великих комочків. Він чудово розчиняється у воді, тому ідеально підходить для приготування напоїв.

Склад

Страви та напої на основі какао не просто смачні, але вони ще й доволі корисні. Какао-порошок дуже поживний, а також має в складі низку важливих для організму речовин. У ньому містяться вуглеводи, харчові волокна, жири, білки, велика кількість вітамінів (Е, РР, В1, В6, В9), мікро- та макроелементів (магній, фосфор, калій, кальцій, мідь, натрій, цинк, залізо, марганець, інші), насичені жирні кислоти, засвоювані вуглеводи. В какао присутні у великій кількості флавоноїди (43,6 мг флавоноїдів на грам какао), які є частиною потужної групи антиоксидантів, відомих як поліфеноли. Також містить тонізуючі речовини теобромін, теофілін і кофеїн (у 100 г порошку міститься 15 мг кофеїну та 2057 мг теоброміну).

Користь

З урахуванням присутніх у складі мікро- та макроелементів, а також безлічі вітамінів користь какао порошку полягає у захисті організму від розвитку злоякісних захворювань, якнайшвидшому загоєнню ран, нормалізації артеріального тиску, виліковуванні бронхіальної астми. Напої з какао ефективні при лікуванні простудних захворювань, оскільки забезпечують відхаркувальну дію. Доведено також факт активізації здорового метаболізму та сприятливій дії при схудненні. Люди, які зазнають постійної підвищеної втоми, відчувають приплив сил. З цієї причини насичений какао чорний шоколад часто рекомендується людям, які страждають на перелічені вище недуги.

Антиоксиданти какао запобігають ранньому старінню організму, позитивно впливають на когнітивні функції, здатні бадьорити та покращувати настрій. Антиоксидант флаванол, наприклад, сприяє нормалізації артеріального тиску та покращенню кровообігу головного мозку. Епікатехін сприяє коректній роботі судин по всьому тілу. Жирні кислоти у складі продукту насичують і живлять клітини, зміцнюють волосся, покращують стан шкіри. Теобромін і теофілін підвищують працездатність, активність та концентрацію уваги. Також є корисна речовина меланін, яка попереджує негативний вплив ультрафіолету, відбиваючи його шкідливу дію на організм.

Какао-порошок застосовується не тільки в кулінарії та харчовій промисловості, а й у медицині та косметології. У косметології какао-порошок використовують для обгортань та масок, додають його в шампуні, гелі для душу, скраби для тіла та інше.

Використання какао-порошку в кулінарії

Приємно пахнучий какао-порошок має гіркий смак, проте це не заважає йому робити вишуканими будь-які солодкі страви. У кулінарії какао в основному використовується для приготування багатьох кондитерських виробів і напоїв.

Какао-порошок насамперед використовують для приготування шоколаду, цукерок, желе, молочних десертів, морозива, шоколадного маргарину та масла. Його додають у тісто для тортів, бісквітів, пирогів, рулетів, печива, тістечок, пряників, круасанів, кексів, мафінів, панкейків, млинців та інше.

Какао-порошок добре поєднується з кисломолочним сиром, його використовують у приготуванні сирників, пудингів і запіканок. Кондитери використовують цей інгредієнт для виготовлення різних кремів, начинок для вафель, шоколадних паст, глазурі, праліне, ганаша. Можливе використання як посипання для цукерок, тістечок, сухофруктів, горішків, їм прикрашають десерти та морозиво.

Алкалізований какао легко розчиняється в рідині, тому часто застосовується для виготовлення широкого спектра високоякісних напоїв какао і у виробництві швидкорозчинних напоїв. З какао-порошку готують гарячий шоколад, коктейлі чи просто варять какао з молоком.

Харчова та енергетична цінність на 100 г продукту:
• Калорійність – 313 ккал / 1 302 кДж;
• Білки – 22 г;
• Жири – 11 г;
  – в тому числі насичені – 6,8 г;
• Вуглеводи – 12,5 г;
  – включаючи цукор – 1,0 г;
• Рослинні волокна – 32,0 г;
• Сіль – 0,075 г.

Способи вживання: додавайте какао-порошок до пластівців, мюслі, йогуртів, смузі, випічки, гарячих напоїв, десертів.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття продукту. Можлива індивідуальна алергічна реакція. Тримайте подалі від дітей, щоб запобігти вдиханню какао-порошку.

Умови зберігання: зберігати в прохолодному, темному, сухому місці, захищеному від сильних запахів, при температурі +15 °С - +20 °С і відносній вологості повітря 50%.

Склад: 100% какао-порошок, алкалізований, знежирений, 10-12% жиру.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Какао-порошок
Вага 500 г
Упаковання Пакет дой-пак крафт із zip-замком
Бренд Ароматика
170 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору