Кількість
|
Вартість
|
||
|
Порошок шипшини Ароматика – це натуральний продукт з високим вмістом природних антиоксидантів і вітаміну С, виготовлений з висушених плодів шипшини. Використовуйте його, як вітамінну добавку до своїх звичайних страв або напоїв для підтримки імунної системи, для правильного функціонування травного тракту, для очищення і нормалізації обмінних процесів. Такий фітопродукт стане ідеальним помічником для імунітету в період авітамінозу, при простудних і запальних захворюваннях. Також він буде затримувати шкідливі вільні радикали, захищаючи таким чином Ваш організм від передчасного старіння. Напій з порошку шипшини допоможе при занепаді сил, позбавить від втоми, додасть енергії, тонізує і зміцнить організм.
Країна походження сировини: Болгарія.
Виробництво
Шипшина – це багаторічний, дикоростучий чагарник, навесні він укритий красивим рожевим кольором, а в кінці літа і на початку вересня – стиглими плодами. Зазвичай плоди шипшини червоного або оранжевого кольору, але у деяких видів колір варіюється від темно-фіолетового до чорного. У народі цю рослину називають «дика троянда».
Лікувальні властивості шипшини відомі з давніх часів. В лікарських і профілактичних цілях використовують практично всі частини шипшини, але найкориснішими вважаються плоди. Це пояснюється високим вмістом в них вітаміну С. Сушені ягоди шипшини використовують для створення імуностимулюючих препаратів, настоянок, сиропів. З кісточок отримують цілющу олію, яка бореться із запаленнями і загоює рани.
Порошок шипшини добувають шляхом подрібнення сухофруктів чагарнику дикої троянди (Rosa canina), родина Рожевих (Rosaceae), що вирощується в екологічно чистих місцях Болгарії. Дрібнодисперсна пудра володіє насиченим жовто-коричневим або пісочним кольором, приємним ароматом і кислуватим з легким відтінком фруктових солодощів смаком.
Склад
Користь продукту надає насичений вітамінний склад. Шипшина містить колосальну кількість вітаміну С. Його вміст в десятки разів перевищує кількість вітаміну в лимоні або чорній смородині. У ягодах дикої троянди також багато вітаміну P, PP, присутні вітаміни K, Е, А і В2, аскорбінова кислота, каротиноїди, поліфеноли, дубильні речовини і пектини. Це щедре джерело найважливіших для нашого організму мінералів, шипшина містить кальцій, залізо, селен, марганець, магній, фосфор, калій, кремній і цинк.
Користь
Оскільки плоди шипшини багаті вітамінами і особливо вітаміном C, то їх порошок корисний для зміцнення судин і вважається природним антиоксидантом. Завдяки вітамінам K і B, регулярне вживання продуктів із цих плодів нормалізує роботу серця, покращує процеси згортання крові, це відмінна профілактика атеросклерозу. Разом з іншими вітамінами аскорбінова кислота покращує регенерацію тканин, підсилює захисні функції організму, підвищує розумові та фізичні здібності.
Особливо корисна шипшина в холодну пору року, коли протизапальні, антиоксидантні та інші зміцнювальні властивості шипшини потрібні організму для підвищення імунітету і боротьби з застудами. Якщо регулярно курсами приймати напій з плодів цієї рослини, то можна уникнути простудних захворювань, прискорити процес одужання і швидше відновитися після хвороби.
Внаслідок високого вмісту пектину і клітковини ця цінна харчова добавка поліпшить роботу шлунково-кишкового тракту, забезпечить профілактику жовчнокам'яних захворювань. Шипшина має м'яку сечогінну дію, вона пов'язує і виводить токсини з організму, її можна використовувати для інтоксикації організму на клітинному рівні.
Шипшина добре бадьорить, тому напоєм з пудри шипшини можна замінити свою ранкову каву або чай.
Також її можна використовувати, як складову омолоджуючих, відбілюючих масок і скрабів для ніжного відлущування.
Способи використання порошку шипшини
Продукт можна використовувати, як вітамінну добавку до їжі, як інгредієнт для приготування смузі та коктейлів. Такий суперфуд можна додавати в салати, каші, десерти. Порошок шипшини добре розчиняється в жировмісних середовищах: йогуртах, сметані, вершках. А якщо змішати пудру з будь-якою рослинною олією, то вийде корисний соус до м'ясних і рибних страв, омлетів, запіканок.
Шипшина добре бадьорить, тому напоєм з пудри шипшини можна замінити свою ранкову каву або чай.
Також її можна використовувати, як складову омолоджуючих, відбілюючих масок і скрабів для ніжного відлущування.
Харчова та енергетична цінність на 100 г продукту:
• Калорійність – 162 ккал / 678 кДж,
• Білки – 1,6 г,
• Жири – 0,5 г,
– в тому числі насичені – 0,34 г,
• Вуглеводи – 38,22 г,
– включаючи цукор – 2,58 г,
• Рослинні волокна – 24,1 г,
• Сіль – 0 г.
Спосіб приготування: додайте 1-2 чайні ложки в стакан води або соку. Підходить як інгредієнт для приготування смузі та коктейлів. Щоб отримати від напою максимальну користь, і щоб цінний, але нестабільний вітамін C швидко не випарувався, порошок заливайте не крутим окропом, а трохи остиглою кип'яченою водою.
Протипоказання: індивідуальне несприйняття продукту. Не рекомендується приймати людям з гастритами, виразками і підвищеною кислотністю шлунка, при панкреатиті, тромбофлебіті й серцевій недостатності.
Умови зберігання: зберігати в щільно закритому оригінальному пакуванні виробника при кімнатній температурі до +25 °С і відносній вологості повітря нижче 65%, осторонь від прямого сонячного проміння.
Склад: порошок зі шкірки, м'якоті та насіння плодів шипшини.