Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Олія оливкова харчова з сушеним розмарином 250 мл Ароматика

Штрихкод 4820256944912
В наявності

Оливкова олія з сушеним розмарином Ароматика – це харчова рафінована оливкова олія, настояна на висушених листочках розмарину, яка додасть Вашим стравам ніжного пряного смаку та приємного хвойно-травʼяного аромату. Розмарин має терпкий, злегка гострий і гіркуватий смак і досить сильний аромат з хвойними та камфорними нотками, якими й насичується оливкова олія в процесі мацерації (настоювання), та якими в подальшому вона може здобрювати різноманітні страви. Це чудове рішення для тих, хто хоче додати легкої розмаринової нотки до своїх кулінарних експериментів.

Дует корисної оливкової олії та пряної розмаринової спеції, який є досить вдалим поєднанням для використання у різних рецептах, допоможе Вам заощадити час і сили на приготування їжі. Така кулінарна олія стане чудовою заправкою для зелених салатів, закусок, а також основною для вишуканих мʼясних страв, соусів, маринадів й інших смачних і корисних страв середземноморської кухні.

Країна походження: Іспанія.

Склад харчової олії

До складу оливкової олії входять гліцериди олеїнової (до 80%), пальмітинової (до 10%), стеаринової (5-8%), лінолевої, арахідонової та інших жирних кислот, а також каротиноїди та токофероли. Олія багата вітамінами A, D, C, E.

Сушений розмарин зберігає практично всі вітаміни та мінерали, які містяться у свіжій рослині, але трохи втрачає ефірних олій у процесі сушіння. Хімічний склад сушеного розмарину включає: вітаміни (A, B1, B2, B5, B6, B9, C і PP), макро- та мікроелементи (калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь, марганець, залізо, сірка, фосфор, натрій), дубильні речовини, смоли, алкалоїди, урсолову та розмаринову кислоти. Листя розмарину містить до 2% ефірної олії, що містить цинеол, терпінеол, камфору, борнеол, лимонен, пінен, борнілацетат, каріофілен, камфен, парацимол, ізоалантолактон.

Користь оливкової олії з сушеним розмарином

У сучасному світі оливкова олія стала справжнім символом смачного та корисного харчування. В нутриціології вона здобула велику популярність завдяки високому вмісту мононенасичених жирних кислот, особливо олеїнової кислоти, яка активно знижує рівень "поганого" холестерину й одночасно підтримує рівень "хорошого". Саме тому оливкова олія корисна людям, що страждають розладами травлення, захворюваннями печінки та жовчного міхура. Крім того, і оливкова олія, і розмарин (містить розмаринову кислоту та карнозол) відомі своєю антиоксидантною дією, а саме антиоксиданти допомагають організму захиститися від шкідливого впливу довкілля.

Розмарин не лише покращує смак їжі, а й допомагає при розладах травлення. Він доброчинно впливає на загальну діяльність шлунка та кишківника, ефективний проти метеоризму, стимулює вироблення шлункового соку та жовчі, полегшує перетравлення жирних страв. Пряність також посилює обмінні процеси в організмі, володіє природними протизапальними та заспокійливими властивостями, позитивно впливає на здоров'я серця та судин. Розмарин лікарський сприятливо діє при нервових розладах, почуттях напруженості та станах загального виснаження, а його аромат може покращувати пам'ять, допомагає краще зосереджуватися та запам'ятовувати інформацію.

Використання оливкової олії з розмарином в кулінарії

Використання оливкової олії в кулінарії є основоположним для кухонь багатьох країн. Без оливкової олії просто неможливо собі уявити страви середземноморської кухні. Вона застосовується там всюди – на ній смажать, нею заправляють салати, вона додається до овочів, риби та м'яса. І до речі, дієтологи вже давно помітили, що люди, які постійно харчуються стравами Середземномор'я, і виглядають краще, і зі здоров'ям у них повний порядок.

Розмарин – чудова приправа до м'яса та птиці, рагу, запіканок і тушкованих страв. Оливкову олію з такою спецією добре використовувати при маринуванні та вимочуванні дичини, свинини, баранини, кролятини, адже розмарин відбиває специфічний запах такого м'яса та робить його смак більш пікантним.

Пряна олія добре пасує смаженій або запеченій картоплі, а також нею добре присмачувати смажені овочі, наприклад, середземноморську суміш із цукіні, баклажанів і томатів із цибулею та часником. 

Таку кулінарну олію також можна класти в тісто, додавати до риби, страв з сиру та грибів, здобрювати нею брускети та інші закуски. Особливо люблять додавати розмарин до випічки італійці, тож оливкову олію з розмарином можна використовувати у приготуванні піци та фокаччі.

Способи вживання: додавайте до салатів, супів, м'яса, риби, гарнірів, овочевих страв, соусів згідно з рецептами.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття продукту.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритій тарі, захищеній від дії повітря та сонячного проміння, за температури від +5 °C до +25 °C.

Склад (INCI): Olea Europaea Fruit Oil.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Олія оливкова харчова з сушеним розмарином
Вид Харчова рослинна олія
Об`єм 250 мл
Упаковання Скляна пляшка
Країна виробник Україна
Бренд Ароматика
360 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору