Кількість
|
Вартість
|
||
|
Оливкова олія із сушеною лимонною цедрою Ароматика – це харчова рафінована оливкова олія, настояна на висушених шматочках шкірки лимона, яка додасть Вашим стравам ніжного лимонного смаку та яскравого освіжаючого аромату. Це чудове рішення для тих, хто хоче додати легкої цитрусової нотки до своїх кулінарних експериментів.
Дует корисної оливкової олії та ароматної лимонної цедри, який є досить вдалим поєднанням для використання у різних рецептах, допоможе Вам заощадити час і сили на приготування їжі. Така кулінарна олія стане чудовою заправкою для зелених салатів, а також основною для вишуканих соусів, маринадів й інших смачних і корисних страв середземноморської кухні.
Країна походження: Іспанія.
Склад харчової олії
До складу оливкової олії входять гліцериди олеїнової (до 80%), пальмітинової (до 10%), стеаринової (5-8%), лінолевої, арахідонової та інших жирних кислот, а також каротиноїди та токофероли. Олія багата вітамінами A, D, C, E. Велика користь лимонної цедри обумовлена наявністю у ній білків, вуглеводів, великої кількості вітамінів групи B, С, Е, PP, макро- та мікроелементів, харчових волокон, органічних кислот, моно- і дисахаридів, ефірної олії.
Користь оливкової олії з лимонною цедрою
У сучасному світі оливкова олія стала справжнім символом смачного та корисного харчування. В нутриціології вона здобула велику популярність завдяки високому вмісту мононенасичених жирних кислот, особливо олеїнової кислоти, яка активно знижує рівень "поганого" холестерину й одночасно підтримує рівень "хорошого". Саме тому оливкова олія корисна людям, що страждають розладами травлення, захворюваннями печінки та жовчного міхура.
Лимонна цедра покращує апетит, сприяє кращій роботі шлунково-кишкового тракту, підвищує обмін речовин, а також дуже корисна при авітамінозі. Крім того, і лимон, і оливкова олія відомі своєю антиоксидантною дією, а саме антиоксиданти допомагають організму захиститися від шкідливого впливу довкілля.
Використання оливкової олії з лимоном в кулінарії
Використання оливкової олії в кулінарії є основоположним для кухонь багатьох країн. Без оливкової олії просто неможливо собі уявити страви середземноморської кухні. Вона застосовується там всюди – на ній смажать, нею заправляють салати, вона додається до овочів, риби та м'яса. І до речі, дієтологи вже давно помітили, що люди, які постійно харчуються стравами Середземномор'я, і виглядають краще, і зі здоров'ям у них повний порядок.
Оливкову олію з висушеною цедрою лимона можна використовувати для гарячих і холодних страв практично на всіх етапах приготування, щоб зробити їх смачними та корисними. Її можна використовувати для приготування супів, паст, гарячих соусів для посилення їх смакових якостей, але найкраще така кулінарна олія підходить для заправки свіжих салатів і холодних закусок, надаючи їм додаткового апетитного аромату.
Оливкова олія з цитрусовими нотками чудово поєднується зі смаженими овочами та рибою на грилі. Для освіжаючого смаку та додання соковитості стравам використовуйте її як заправку або маринад до курячого м’яса та морепродуктів.
Способи вживання: додавайте до салатів, супів, м'яса, риби, гарнірів, овочевих страв, соусів згідно з рецептами.
Протипоказання: індивідуальне несприйняття продукту.
Умови зберігання: зберігати в щільно закритій тарі, захищеній від дії повітря та сонячного проміння, за температури від +5 °C до +25 °C.
Склад (INCI): Olea Europaea Fruit Oil.