Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Куркума мелена 500 г Ароматика

Штрихкод 4820177029057
В наявності

Куркума мелена Ароматика – це ароматна приправа у вигляді порошку висушеного кореня куркуми, яка надає їжі гарний колір, вишуканий смак і важливі поживні речовини. Куркума, або як її ще називають "золота спеція", широко відома своїм насиченим жовто-золотистим кольором і корисними для здоров'я властивостями. Її використовують як приправу до їжі, барвник для харчових продуктів, в медицині та косметології. Цей компонент додається до більшості індійських страв і є основним інгредієнтом суміші "каррі". Куркуму використовують для покращення смакових властивостей перших страв, плову, картоплі, різних овочів, страв з курки та риби. А ще вона підвищує апетит та позитивно впливає на процес травлення.

Країна походження сировини: Індія.

Історія застосування

Відомо, що куркума або як її ще називають індійський імбир використовувалася як лікувальна та кулінарна рослина протягом тисячоліть, особливо в Південній Азії, зокрема в Індії. Ця рослина входить до «золотого списку» Аюрведи, яка згідно з аюрведичними текстами використовувалася в Індії ще за 4000 років до нашої ери.

Коріння куркуми знаходить застосування в індійській медицині як протизапальний, антибактеріальний, ранозагоювальний, знеболюючий засіб, найсильніший очисник крові та організму від шлаків і токсинів. Рослина використовується при проблемах із травленням, запаленнях, інфекційних захворюваннях та ранах.

В Індії куркума є символом жіночої енергії та широко використовується в обрядах, присвячених богині кохання, удачі та багатства Лакшмі. Куркума – улюблена рослина йогів, оскільки вона підвищує рухливість суглобів, зміцнює м'язову тканину, зв'язки, очищує енергетичні центри (чакри), покращує циркуляцію життєвої енергії прани.

У Середні віки куркуму застосовували переважно як барвник рукавичок, металів і для фарбування деревини в золотистий колір. На Заході індійський імбир ігнорували приблизно до 70-х років минулого століття, але після низки досліджень визнали його протизапальні, противірусні, болезаспокійливі, антимікробні та протиракові властивості.

Виробництво

Куркума довга (Curcuma longa) – це багаторічна рослина з роду куркуми (Curcuma), що належить до родини імбирних (Zingiberaceae). Батьківщина куркуми – Індокитай та його країни з тропічним кліматом. Її розводять у Китаї, у західній частині Індії, на острові Ява. Для приготування спеції використовують бульбоподібне коріння рослини, яке дуже схоже на корінь імбиру та відрізняється лише яскраво-оранжевим виглядом. Корені куркуми висушують, перемелюють до стану порошку, а далі оброблюють парою.

Склад

Куркума є природним джерелом вітамінів і мікроелементів, включаючи В2, В3, B6, К, С, фосфор, кальцій, йод, залізо, магній, калій. Також містить ефірні та жирні олії, полісахариди та фенольні сполуки. З'єднання у складі куркуми називаються куркуміноїдами, а найважливішим з них є поліфенол куркумін, який має протизапальні та антиоксидантні властивості.


Смакові й ароматичні якості куркуми

Куркума володіє унікальним смаком і слабопряним приємним ароматом. Спеція має теплий, трохи перчений, злегка гострий і пекучий смак, який віддає гірчинкою. Яскравого, жовтогарячого кольору порошок має землистий, мускатний аромат з тонкими нотками імбиру та цитрусових.

Користь

Куркума позитивно впливає на процес травлення, виводить з організму шлаки та токсини, гальмує гнильні процеси в кишківнику, допомагає при розладі та виразці шлунка. Добавка порошку кореневищ куркуми до їжі сприяє виробленню жовчі та шлункового соку, що допомагає організму розщеплювати жири під час травлення, чинить захисну дію на печінку. Також є засобом, що підвищує апетит.

Куркумін (жовтий барвник, що міститься в коренях куркуми) має сильну антиоксидантну дію і здатний нейтралізувати вільні радикали завдяки своїй хімічній структурі. Таким чином, куркума може допомогти знизити ризик серцевих захворювань, нейтралізуючи шкідливі вільні радикали, які можуть пошкодити організм, у тому числі кровоносні судини.

Ця біологічно активна речовина також має потужну протизапальну дію і регулює рівень холестерину в крові. Спеція підвищує імунну систему організму та комплексно підвищує опірність організму, оскільки є адаптогеном. Деякі дослідження показують, що куркума може бути корисною для здоров'я суглобів. Завдяки своїм протизапальним властивостям вона може полегшити симптоми артриту. Куркума корисна при кашлі й температурі.

Ще одним активним інгредієнтом куркуми є ар-турмерон. Дослідження показують, що він може бути корисним для лікування таких захворювань, як інсульт і хвороба Альцгеймера, оскільки він допомагає запустити відновлення клітин і може сприяти відновленню функцій мозку. Також куркумін має потенціал покращувати когнітивні функції, допомагати мозковій діяльності та знижувати ризик розвитку неврологічних захворювань.

Використовується куркума і в косметології. Маски на основі цієї пряності очищають шкіру, покращують колір обличчя, ефективні проти висипань, мають anti-age ефект. Завдяки куркуміну оновлюються клітини епідермісу та пригнічується фермент, що руйнує еластин. Таким чином, шкіра підтягується, стає більш пружною та еластичною.

Використання куркуми в кулінарії

Куркума надає стравам неймовірного смаку та красивого золотистого кольору, крім того, продовжує термін придатності страв і позитивно впливає на процес травлення. Недарма її додають до страв, у яких основним інгредієнтом виступають бобові, наприклад, квасоля, нут або сочевиця. Її місія у тому, щоб поліпшити перетравлення цих продуктів. Однак це універсальна пряність, тому сміливо додавайте її до всіх страв. Особливо корисно поєднувати куркуму з жирами, що збільшують її засвоєння у 7-8 разів.

Характерний смак та аромат роблять куркуму популярною у приготуванні страв, особливо в індійській, близькосхідній, кавказькій, південноазіатській, тайській та середземноморській кухнях. Вона входить до складу різних національних пряних сумішей і є невіднятним інгредієнтом всіх індійських сумішей, особливо суміші "каррі".

Куркума посилює та покращує смак курячого бульйону та страв з курячого м'яса. Її додають у супи та супи-пюре, рагу, салати, маринади, страви з риби, крабів, омарів та устриць. Відмінно поєднується з бобовими та рисом. Куркуму використовують для покращення смакових властивостей варених яєць, омлетів, майонезу та світлих соусів, плавленого сиру. Спеція також додається до гірчиці, огірків та різних овочів, маринованих з оцтом.

У фарбуванні страв куркума служить гарним замінником шафрану, але значно дешевшим. Її використовують для фарбування масла, маргарину, сирів, додають як натуральний барвник у випічку і солодощі. У складі продуктів шукайте цей популярний харчовий барвник, жовтий пігмент куркумін, під символом E100.

Харчова та енергетична цінність на 100 г продукту:
• Калорійність – 292 ккал / 1 224 кДж;
• Білки – 9,7 г;
• Жири – 3,3 г;
  – в тому числі насичені – 1,8 г;
• Вуглеводи – 44,4 г;
  – включаючи цукор – 3,2 г;
• Рослинні волокна – 22,7 г;
• Сіль – 0,07 г.

Способи вживання: додавайте до хлібобулочних виробів, рису, риби, салатів, м'яса, соусів згідно з рецептами.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття продукту. Не рекомендується вживати при вагітності та годуванні груддю, загострених хворобах нирок та шлунка, при каменях у жовчному міхурі та закупорці жовчовивідних шляхів.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритому оригінальному пакуванні виробника при кімнатній температурі до +25 °С і відносній вологості повітря нижче 65%, осторонь від прямого сонячного проміння.

Склад: оброблений парою порошок кореня куркуми.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Куркума мелена
Вид Спеції
Вага 500 г
Упаковання Пакет дой-пак крафт із zip-замком
Країна виробник Індія
Бренд Ароматика
120 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору