Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Рослинна олія жожоба 50 мл Ароматика

Штрихкод 4820031050012
В наявності

 

Олія жожоба Ароматика – це рослинна олія, отримана з насіння чагарнику жожоба. Історія використання цієї олії налічує тисячоліття. Ще наші предки користувалися її унікальними гіпоалергенними, регенеруючими, зволожуючими та підтягуючими властивостями. Олія не має аналогів в рослинному світі, вона являє собою унікальний рідкий рослинний віск, який за складом і властивостями аналогічний тваринному воску – спермацету, що отримується з голови кашалота. Попри свою густу консистенцію, олія має надзвичайно високу проникаючу здатність і не залишає жирного блиску на шкірі та волоссі. Олія жожоба відрізняється високим вмістом вітаміну Е, що визначає її сильну антиоксидантну дію і стійкість до прогоркання при тривалому зберіганні. Ця олія пом'якшує і додає еластичність проблемній, сухій, огрубілій шкірі, використовується навколо очей для боротьби зі зморшками. Також рекомендується для догляду за ніжною шкірою, при сухих обвітрених губах, після сонячних ванн. Олія жожоба – один з кращих засобів для догляду за волоссям будь-якого типу, особливо фарбованим, сухим і ламким.

Технологія виробництва рослинної олії жожоба

Олію жожоба (Oleum Simmondsiae) отримують методом пресування з подальшою фільтрацією з насіння вічнозеленого чагарнику симмондсії китайської (Simmondsia chinénsis), родина Сіммондсієві (Simmondsiaceae), який росте в посушливих районах південної частини Північної Америки. У м'ясистих сім'ядолях насіння цієї рослини є значна кількість рідкого воску (ефірів жирних кислот і спиртів), який більше ніде у рослинному світі невідомий. Це рослина-довгожитель, може жити понад 100 років і навіть досягати 200-річного віку.

Симмондсія росте в пустельних і напівпустельних районах на південному заході США і в Північно-Західній Мексиці. Оскільки вона дуже невибаглива до ґрунтових умов, вкрай засухо- і солестійкого, то її культура налагоджена в пустельних районах. Сировина для виробництва рослинної олії жожоба ТМ Ароматика поставляється з Аргентини.

Зовнішній вигляд і склад олії жожоба

Ця олія має дуже легкий, майже непомітний запах, яскраво золотистий колір і змінює свої фізичні характеристики в холоді, застигаючи до стану воскоподібної пасти та знову стаючи рідкою (відносно, звичайно) в теплі.

У складі жирної олії жожоба (рідкого воску) є жирні кислоти – гадолеїнова (65-80%), ерукова (10-22%), олеїнова (5-15%), нервонова (до 3,5%), пальмітинова (до 3%), пальмітолеінова (до 1%), бегенова (1%) та інші (до 3%), а також ефіри жирних кислот, амінокислоти, колаген, вітамін Е. Завдяки такому складу вона очолює рейтинг рослинних олій по цінності та корисності.

В наші дні унікальний рідкий рослинний віск придбав найбільше значення як замінник спермацету – рідкого тваринного воску, одержуваного з голови кашалота. Спеціальні дослідження американських вчених показали, що в хімічному складі та властивостях рідкого воску жожоба і спермацету є багато спільного.

Олія дуже стійка до прогоркання. Ця властивість пояснюють значним вмістом вітаміну Е, який є сильним антиоксидантом. Щоб запобігти прогоркання та окислення рослинної олії та продовжити термін придатності інших жирних олій рекомендується додавати до них 1-2% олії жожоба.

Косметична користь олії жожоба

Олія жожоба – ідеальний засіб для повсякденного догляду за шкірою і волоссям будь-якого типу. Вона відрізняється тонкою текстурою, високою проникаючою здатністю, регенеруючою, пом’якшуючою, зволожуючою дією. У косметиці олія жожоба широко використовується як самостійно, так і в сумішах з іншими жирними та ефірними оліями.

Особливо ефективне використання олії жожоба для обличчя для догляду за сухою, пересушеною, шкірою, що лущиться, а також для догляду за ніжною шкірою новонароджених при попрілостях, висипі. Її використовують для догляду за сухими, обвітреними та потрісканими губами, це відмінна олія для шкіри навколо очей.

При регулярному використанні рослинні олії для обличчя сприяють омолодженню втомленої та в'ялої шкіри, усуненню зморшок, в тому числі навколо очей, і попередженню появи нових.

Олія жожоба для тіла пом'якшує шкіру на долонях, ліктях, підошвах ніг, її застосовують при стриях (розтягах, рубцях після вагітності). До базисних жирних олій, що входять до складу масажних композицій для позбавлення від целюліту, ожиріння, бажано додавати від 2 до 50% олії жожоба.

Примітно, що при нанесенні олії жожоба на шкіру і волосся вона повністю вбирається і не залишає жирного сліду, що зручно для догляду за шкірою після гоління. При цьому чудова ніжна олія утворює на шкірі захисний шар. Її також використовують для догляду за віями, бровами, фарбованим, сухим і ламким волоссям.

У догляді за волоссям базова олія жожоба допомагає захистити та відновити структуру локонів, повертає їх природну силу, об’єм, пружність і блиск, а також стимулює ріст волосся. Всупереч тому, що олія жожоба покриває волосся тонкою плівкою, вона, завдяки своїй унікальній властивості – відсутності жирного блиску і слідів, ідеально підходить для жирного, схильного до швидкого забруднення волосся. Олія для волосся жожоба очищає пори, не тільки ліквідуючи надмірну жирність, але й усуваючи залишки засобів по догляду за волоссям, тому саме на її основі найчастіше роблять бальзами та маски для фарбованого волосся.

Способи зовнішнього застосування

Олія жожоба використовується у чистому вигляді або додається в кількості від 1-5% до інших рослинних олій (якщо Ви не знали чи можна змішувати рослинні олії, то краще її комбінувати з мигдалевою, персиковою, абрикосовою, виноградних кісточок та ін.), для збагачення косметичних засобів (10-15% олії жожоба в креми, лосьйони та 5-10% – в шампуні та бальзами), а також в якості основи для розчинення ефірних олій.

Домашні рецепти від Ароматики

► Олія для догляду за шкірою: безпосередньо після прийняття водних процедур або сонячних ванн олія використовується в чистому вигляді у суміші (1:1) з рослинними оліями (авокадо, мигдалевою та іншими рослинними оліями) або як основу для розчинення ефірних олій.
► Для щоденного догляду за шкірою будь-якого типу: змазувати шкіру чистою олією жожоба, сумішшю з іншими рослинними оліями (авокадо, мигдалевою, персиковою, абрикосовою та ін.) або додати до 1-2 столових ложок основи по 1 краплі ефірних олій апельсинової, ліметової, рожевого дерева або трояндової.
► Олія навколо очей: використовується в чистому вигляді або з додаванням до 1-2 столових ложок олії-основи по 1-2 краплі ефірних олій трояндової та санталової або неролієвої та ліметової.
► Олії для обличчя:
краще використовувати олію жожоба в суміші з олією авокадо або мигдалевою (1:1), як основу до 1-2 столових ложок додати по 1-2 краплі ефірних олій ліметової, м'яти перцевої, фенхелевої, або неролієвої, сосни сибірської (або альпійської), або неролієвої, сосни сибірської (або альпійської), ліметової. Змазувати шкіру 1-2 рази на день;
аналогічним способом або у вигляді маски та аплікації. До 1-2 столових ложок основи додати по 1-2 краплі ефірних олій санталової, апельсинової, ромашкової;
до 1-2 столових ложок олії жожоба додати по 1-2 краплі ефірних олій кедрової та каяпутової або лавандової та гвоздичної. Змазувати шкіру 1-2 рази на день.
► При втраті еластичності шкіри: змазувати проблемні ділянки олією жожоба або її сумішшю з іншими рослинними оліями, або з додаванням до 1-2 чайних ложок основи 2-3 краплі ефірної олії розмаринової та по 1-2 краплі лавандової, м'яти перцевої та гвоздичної. Цю суміш втирати в проблемні ділянки шкіри. Для профілактики на 2 столові ложки основи додати по 1-2 краплі ефірних олій лимонної та мандаринової. Використовувати для втирання і масажу проблемних ділянок шкіри.
► Для догляду за губами: до 1-2 столових ложок олії жожоба додати по 1-2 краплі ефірних олій ліметової, мелісової або м'яти перцевої або трояндової та мелісової. Щодня ранком і ввечері наносити олію на губи, злегка масуючи.
► Для догляду за волоссям: змазувати злегка втираючи в корені волосся олію жожоба в чистому вигляді за 10-15 хв. до миття голови. Вимити волосся шампунем, збагаченим олією.
► На гребінь: у чистому вигляді або в суміші з ефірними оліями: на 1 чайну ложку олії жожоба додати 2-4 краплі ефірної олії іланг-ілангової або ромашкової, або санталової, або апельсинової. Наносити на гребінь і прочісувати волосся 2-3 рази на день.

Запобіжні заходи: тільки для зовнішнього застосування. Оскільки олія жожоба стимулює ріст волосся, жінкам з проявами гіпертрихозу на обличчі (поява небажаного волосся), рекомендується застосовувати її, розбавляючи будь-якою іншою рослинною олією в 10 разів (тобто 1 частина олії жожоба на 9 частин іншої жирної олії).

Протипоказання: індивідуальне несприйняття олії жожоба.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, у недоступному для дітей місці, за температури не вищої +25 °С. Уникати потрапляння прямого сонячного проміння. При температурі зберігання нижче +5 °С може утворитися осад, який при нагріванні олії до +23 °С зникає. Шийку флакона протирати серветкою для запобігання згіркнення.
 
Склад (INCI): Simmondsia Chinensis Seed Oil.

Не містить консервантів, барвників та синтетичних домішок.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Жожоба
Вид Рослинна олія
Призначення Для догляду за шкірою всіх типів, для догляду за губами, для догляду за волоссям
Властивості Гіпоалергенна, регенеруюча, зволожуюча, підтягуюча, пом'якшуюча, омолоджуюча, антиоксидантна
Тип шкіри Для проблемної, сухої, огрубілої, ніжної, пересушеної, втомленої та зів'ялої шкіри
Об`єм 50 мл
Упаковання Скляна темно-коричнева пляшка з крапледозатором, коробка
Країна виробник Україна
Бренд Ароматика
Наявність В наявності
129 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника (вартість доставки на відділення «Нова Пошта» – 50 грн);
  • При купівлі на суму від 800 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 1 200 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО (вартість доставки кур'єром «Нова Пошта» – 70 грн);
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою.

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору