Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Ефірна олія лавандова 100 мл Ароматика

Штрихкод 4820177022201
В наявності

 

Лавандова ефірна олія Ароматика – це ефірна олія, отримана з квітучої частини лаванди лікарської. Ефірна олія лаванди, безсумнівно, є символом ароматерапії та сьогодні, як і тисячі років тому, вважається однією з основних ефірних олій. Запах лаванди допомагає при занепокоєнні, втомі, поганому сну. Олія допомогає живити, оновлювати суху, запалену шкіру. Використовується в якості освіжаючого та тонізуючого засобу при в'янучій та втомленій шкірі обличчя. Це відмінний засіб для пошкодженого та ослабленого волосся, застосовується для догляду за нігтями та при целюліті. В наші дні аромат лаванди є улюбленим у французів, його високо цінують в Англії, Німеччині та низці інших країн Європи. Всесвітнє визнання ефірної олії лаванди укладено в добре відому нині, коротку, але лаконічну фразу: «А щастя пахне лавандою...». Лавандові поля – найромантичніша і найбажаніша декорація для фотосесії, але якщо Вам не пощастило побачити їх на власні очі – не турбуйтеся, аромат лавандової ефірної олії з маленької пляшечки подумки перенесе Вас в Прованс або середземноморську Рів'єру. Купити лавандова олія можна оформивши замовлення на цій сторінці.

Історія використання лаванди

Репутація лаванди як найціннішого лікарського засобу сягає своїм корінням в далеке минуле. Її ефірну олію, що стала відомою в країнах Середземномор'я за 600 років до нашої ери, знали найбагатші та найвпливовіші представники стародавнього Риму та Греції. Слово «лаванда» походить від латинського lavare, що означає «мити». Римляни любили запах лаванди та повсякденно користувалися в лазнях лавандовою водою. Греки та римляни також спалювали в кімнатах прутики лаванди як засіб проти заразних хвороб. Більш того, великі уми всіх часів і народів віддавали данину поваги цій ефірній олії. До наших днів дійшло висловлювання Гіппократа «лаванда зігріває мозок, втомлений від прожитих років ...».

Єгиптяни називали лаванду індійськими колосками, позаяк своє життя ароматна трава почала зі Середземномор'я й Індії. Вона швидко стала атрибутом розкоші та була популярним товаром в міжнародній торгівлі, супроводжувала забезпечених людей як в житті, так і після смерті, а знайдені в гробницях квітки в пахощах несли свій аромат протягом трьох тисячоліть. В середні віки в країнах Європи ченці в монастирських госпіталях широко застосовували лавандову олію для лікування ран і лихоманки. Лаванда нероздільно пов'язана з історією парфумерії, бо вже перші французькі парфумери використовували її для складання своїх композицій.

Виробництво лавандової олії

Отримують ефірну лавандову олію (Oleum Lavandulae) методом парової дистиляції з суцвіть лаванди вузьколистої, або (синоніми) лаванди справжньої, лаванди звичайної, лаванди лікарської (Lavandula anqustifolia Mill., або (синоніми) Lavandula vera D.C., Lavandula offiсіnalis Chaix.), родина Ясноткові (Lamiacea).

Лаванда – найзнаменитіша середземноморська декоративна культура. Невеликі синьо-фіолетові квіточки на розлогих чагарниках радують око і, попри свій тендітний вигляд, виділяють чарівний аромат і володіють потужними цілющими властивостями. У природному вигляді ростуть в районі Середземномор'я, в Персії, на півдні Франції, Канарських островах. Як ефіроолійну рослину культивують в країнах Середземномор'я, в Криму, Середній Азії, на Кавказі, Марокко, Англії, Росії, Північній Америці, Австралії. Сировина для виробництва ефірної олії лаванди ТМ Ароматика поставляється з Молдови.

Властивості лавандової ефірної олії

Лаванда олія ефірна є рухомою безбарвною або жовто-зеленою рідиною, злегка пекучого гіркого смаку, що володіє запахом свіжих квіток лаванди з відтінком деревини. Його аромат м'який, свіжий, тонкий, легкий, чистий.

Лавандова олія в косметології

Лавандова олія є однією з найбільш активно використовуваних в косметологічній галузі ефірних олій, оскільки вона справляється з безліччю косметичних проблем. Якщо Ви не знали які ефірні олії для обличчя є універсальними, то ця олія підходить для більшості типів і станів шкіри, але особливо підходить для догляду за жирною, в'янучою, подразненою шкірою.

Лавандова олія для обличчя освіжає, знімає почервоніння і лущення шкіри. Вона сприяє швидкій регенерації шкіри, заспокоює шкіру і контролює виділення шкірного сала, сприяє покращенню стану шкіри з прищами.

Може застосовуватися для стимуляції росту нігтів і для полірування нігтьової пластини.

Ефірна олія лаванди чудово підходить і для розв'язання проблем пошкодженого волосся. Компоненти лавандової олії допомогають зупиняти випадіння, ламкість волосся, підвищують пружність, надають йому силу і блиск. Крім того, олія не допускає пересушування шкірного покриву, нормалізує жирність, зменшує прояви лупи.

Пам'ятайте, що ефірні олії, в тому числі й ефірна олія лаванди, являють собою сильно концентровані рослинні есенції, тому наносити їх на шкіру в чистому, нерозведеному вигляді не можна. Для косметичного використання їх слід розбавити у базовій жирній олії (олії-основі) або будь-якому іншому емульгаторі. Ефірні олії не розчиняються у воді, зате чудово розчиняються в жирі, молоці, кефірі, йогурті, воску, меду, солі.

Ефірна олія лаванди в ароматерапії

Аромат цього тонкого сплетіння ніжних лугових трав врівноважує емоції. Ароматерапія з лавандовою олією показана при стресі, збудженні, нервовому напруженні, дратівливості, гніві, перепадах настрою.

Вдихнувши аромат квітучої лаванди, Ви не залишитеся байдужим – вона наповнить Вашу душу і свідомість теплом і затишком, зачарує і підкорить Вас назавжди. Лавандові розслаблювальні олії для ванни покращують настрій, заспокоюють, знімають збудження, викликають стан внутрішнього спокою. Застосування даного засобу в аромалампі дозволяє поліпшити якість сну.

Лаванда проявляє властивості адаптогена, підвищуючи пристосувальні можливості організму до нових кліматичних умов, зміни часових поясів, магнітних збурень. Також підвищує працездатність і увагу. Діловим людям добре видихати аромат лаванди, щоб знизити число своїх помилок і краще запам'ятовувати числа.

Побутове застосування ефірної олії лавандової

Ефірна олія лаванди – це та олія, яка полегшує побут справжньої господині. Вона завжди має бути під рукою. А ситуації, коли цю олію можна використовувати, придумувати не доведеться. Це визнаний інсектицидний засіб проти комах, лавандова олія допомагає відлякувати міль, комарів, кліщів, попелицю.

Може застосовуватися в господарстві для ароматизації білизни.

Поєднання лаванди з оліями

Лавандова олія відмінно поєднується з багатьма ефірними оліями. Вона добре «працює» з оліями розмарину, пачулі, іланг-ілангу, ветиверії, кориці, кипариса, сосни, гвоздики, лавра, герані, троянди, ромашки, шавлії, жасмину, мускатного горіха, чебрецю, цитронелли, лимона, апельсина, бергамоту, мандарина.

Способи застосування ефірної олії лавандової Ароматика

► Збагачення косметичних засобів: 3-5 крапель лавандової олії або її суміші з іншими оліями змішати з 10 г (мл) основи (рослинної олії, крему, лосьйону, тоніка, шампуню та ін.)
► Масаж: 5-8 крапель лавандової олії або її суміші з іншими оліями змішати з 1 столовою ложкою будь-якої рослинної олії (оливкової, мигдалевої, кукурудзяної, пшеничних зародків і ін.) або обраного Вами крему.
► Ванни: Можна використовувати лавандова олія для ванни. Потрібно в наповнену ванну (37-38 °С) додати 5-8 крапель лавандової олії або її суміші з іншими оліями, попередньо змішаних з 1 столовою ложкою емульгатора (молока, меду, морської або кухонної солі). Тривалість процедури – 10-15 хв.
► Сауна: 5-10 крапель лавандової олії або її суміші з іншими оліями додати в ємність з невеликою кількістю гарячої води та помістити на верхній стелаж парної.
► Ароматизація приміщення: 5-7 крапель лавандової олії або композиції олій додати в аромалампу, заправлену водою, і запалити свічку. Аромат наповнить приміщення. При відсутності аромалампи лавандова олія ціна можна нанести на серветку або додати в чашку з гарячою водою і помістити її на радіатор опалення.

Застереження: тільки для зовнішнього застосування. Тестувати індивідуально, не допускати передозування. При потраплянні олії в очі – промити великою кількістю води. Не застосовувати одночасно з йодо- і залізовмісними препаратами та хіміотерапією. Дотримуватися обережності при вагітності й епілепсії.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, в недоступному для дітей місці, за температури не вищої +25 °C. Уникати потрапляння прямих сонячного проміння.

Склад (INCI): Lavandula Angustifolia Oil.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Лавандова
Вид Ефірна олія
Аромат Легкий, свіжий, тонкий, холодний
Дія Тонізування, заспокоєння, дезодорування, антиоксидант
Тип шкіри Для всіх типів шкіри, в тому числі нормальної, сухої, жирної, комбінованої, проблемної
Об`єм 100 мл
Упаковання Скляна темно-коричнева пляшка з крапледозатором
Країна виробник Україна
Бренд Ароматика
Наявність В наявності
470 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника (вартість доставки на відділення «Нова Пошта» – 50 грн);
  • При купівлі на суму від 800 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 1 200 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО (вартість доставки кур'єром «Нова Пошта» – 70 грн);
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою.

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору