Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Ефірна олія анісова 10 мл Ароматика

Штрихкод 4820031050616
В наявності

Анісова ефірна олія Ароматика – це ефірна олія, отримана з плодів анісу звичайного. Сьогодні плоди анісу та олія, отримана з них, знаходять широке застосування у парфумерії, миловарінні та косметології. Вона допоможе Вам доглядати за шкірою і волоссям, усуне неприємні запахи в приміщенні. Ефірна олія анісу застосовується для підвищення пружності шкіри, нормалізації водно-жирового балансу, підвищення загального тонусу та надання їй молодого та здорового вигляду. Цей засіб допоможе не тільки боротися з віковими змінами шкіри, але і дасть бій шкідливим комахам у побуті, а також поліпшить Ваш емоційний стан.

Метод виробництва анісової ефірної олії

Анісова ефірна олія (Oleum Anisi) зі своїм характерним запахом і корисними властивостями завоювала велику популярність у світі. Її отримують методом парової дистиляції (перегонки водяною парою) з подрібнених плодів (насіння) однорічної рослини анісу звичайного (Anisum vulgare Gaertn. або Pimpinella anisum L.), родина селерові (Apiaceae).

Рослина походить зі Східного Середземномор'я. Для отримання ароматичних плодів аніс культивують у багатьох країнах Європи, Середньої Азії, Америки, в Індії, Єгипті та Китаї. Сировина для виробництва ефірної олії анісу поставляється з Китаю.

Властивості ефірної олії анісу

Олія має характерний анісовий, пряно-солодкий зі свіжими верхніми нотками запах. Це безбарвна або світло-жовта добре текуча рідина, з часом може темніти. При охолодженні олія застигає в сніжно-білу кристалічну масу з температурою плавлення 15-20 °C. А якщо олію пару раз закип'ятити, то вона вже ніколи не застигне – навіть при дуже сильному охолодженні. Такі ж зміни відбуваються з олією з анісу і в разі її тривалого зберігання.

Косметична користь анісової ефірної олії

Ефірна олія анісова стане Вашим незамінним помічником у догляді за собою. Її корисні речовини допоможуть зістареній шкірі боротися з в'ялістю, вони допоможуть її омолодити, підвищити пружність і тургор. Олія сприяє покращенню шкіри в області зони декольте. Ви можете досягти відмінного результату, роблячи парові ванночки, аромавмивання і втираючи в шкіру аромасуміші з анісовою ефірною олією.

Також широко застосовується анісова олія для волосся. Вона позитивно впливає на шкірний покрив голови, позбавляє волосся від тьмяності, зміцнює цибулини та прискорює його зростання.

Пам'ятайте, що ефірні олії, в тому числі й ефірна олія анісу, являють собою сильно концентровані рослинні есенції, тому наносити їх на шкіру в чистому, нерозведеному вигляді не можна. Для косметичного використання їх слід розбавити у базовій жирній олії (олії-основі) або будь-якому іншому емульгаторі. Ефірні олії не розчиняються у воді, зате чудово розчиняються в жирі, молоці, кефірі, йогурті, воску, меду, солі.

Ефірна олія анісу в ароматерапії

Аніс дуже цінується і в ароматерапії. Вдихаючи теплий, веселий, солодко-пряний, виражений анісовий запах, Ви відчуєте прилив сил, натхнення, підбадьоритеся. Аромаолія допоможе при поганому настрої та розумовій перевтомі, вона допоможе позбутися стану заздрості та злості, підвищить самооцінку, вбереже від надмірної плаксивості, гіперзбудливості, а також допоможе швидше і легше засинати. Вважається також, що олія анісу своїм яскравим і багатим ароматом підсилює статевий потяг.

Побутове застосування ефірної олії анісової

Але це далеко не всі корисні властивості анісової ефірної олії для Вашої шкіри. Ароматна олія також допоможе вберегти шкіру від укусів комарів. Відлякуючи шкідливих комах, анісова олія стане хорошим помічників в побуті в боротьбі з пташиними кліщами, пухоїдами, міллю, блохами та вошами.

Поєднання анісу з оліями

Повністю комплементарних олій до анісу, які чудово доповнюють його аромат, не так вже й багато. Цю ефірну олію можна доповнити хіба що материнкою, мускатним горіхом, шавлією, лемонграсом, чорним перцем, екзотичною вербеною або олією бея. В косметичних цілях ефірна олія аніс особливо добре поєднується з іланг-іланговою, лавандовою, м'ятною, пачулієвою, смерековою, санталовою, фенхелевою, шавлієвою, евкаліптовою аромаоліями від ТМ Ароматика.

Способи застосування ефірної олії анісової Ароматика

► Збагачення косметичних засобів: 3-5 крапель анісової ефірної олії (або її суміші з іншими ефірними оліями в рівних частинах) змішати з 10-15 г (мл) основи (рослинної олії, крему, тоніка, лосьйону, маски, шампуні, бальзаму й ін.).
► Масаж: 3-5 краплі анісової ефірної олії змішати з 1-2 столовими ложками рослинної олії-основи (персикової, мигдалевої, жожоба, виноградних кісточок та ін.) або обраного Вами крему.
► Ванни: У наповнену ванну (37-38 °C) додати 3-5 крапель анісової ефірної олії, попередньо змішаної з 1-2 столовими ложками емульгатора (молока, меду, морської або кухонної солі). Час процедури 10-15 хв.
► Сауна: Для ароматизації повітря в лазні та сауні шляхом нанесення на розжарені камені 2-3 краплі анісової ефірної олії розвести в 500 мл води.
► Аромамедальйон: 2-3 краплі олії прокапали в аромамедальйон.
► Ароматизація приміщення: 3-4 краплі (на 15 м²) чистої анісової ефірної олії або її суміші з іншими оліями додати в аромалампу, заправлену водою і запалити свічку. Аромат наповнить приміщення. При відсутності аромалампи масло можна нанести на серветку або додати в чашку з гарячою водою і помістити її на радіатор опалення. Тривалість процедури 15-30 хв.

Застереження: тільки для зовнішнього застосування. Тестувати індивідуально, не допускати передозування. При потраплянні олії в очі – промити великою кількістю води. Підвищенні дози можуть викликати запаморочення.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, в недоступному для дітей місці, за температури не вищої +25 °C. Уникати потрапляння прямих сонячного проміння.

Склад (INCI): Pimpinella Anisum Seed Oil.

Обожаю анис ещё со времён походов с отцом на рыбалку ;)
Відповісти
Відгуки
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Анісова
Вид Ефірна олія
Аромат Характерний приємний запах плодів анісу, пряно-солодкий, веселий, теплий
Дія Відновлення, омолодження, тонізування
Тип шкіри Для сухої, в'ялої шкіри
Об`єм 10 мл
Упаковання Скляна темно-коричнева пляшка з крапледозатором, коробка
Країна виробник Україна
Бренд Ароматика
Наявність В наявності
Запах Анісова
73 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника (вартість доставки на відділення «Нова Пошта» – 50 грн);
  • При купівлі на суму від 800 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 1 200 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО (вартість доставки кур'єром «Нова Пошта» – 70 грн);
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою.

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору