Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Ефірна олія ветивера 30 мл Ароматика

Штрихкод 4820256940112
В наявності

Ветиверова ефірна олія Ароматика – це ефірна олія, отримана з коренів ветиверії зизанієвидої. Чудова для тих, хто втратив внутрішню рівновагу і потребує відновлення до нормального стану після фізичного чи розумового виснаження. Вона надає заспокійливу, зміцнюючу та стабілізуючу дію на нервову систему та психіку. При нанесенні на шкіру або вдиханні аромату олія ветивера врівноважує емоції, знімає втому та занепокоєння. Завдяки унікальному «вмінню» стимулювати синтез природного колагену та меланіну, підвищувати еластичність сполучних тканин, олія ветивера активно використовується в косметичній сфері. Це чудовий помічник для відновлення витонченої фігури, який допомагає підтягнути шкіру, усуває розтяжки та зменшує м'язову напругу після фізичних навантажень. Ветивер є одним із найпопулярніших парфумерних компонентів з деревної групи, а також цінується за стійкість та здатність фіксувати парфумерні композиції.

Історія застосування ветивера

Рослина бере свій початок у глибинках Індії, де її ще називають «кус-кус». Коріння ветиверії використовувалося на Сході з античних часів як пахощі. Травою набивали матраци, а з коріння виготовляли мазі для лікування тварин від паразитів. Віяла та плетені речі з її корінців видають тонкий аромат, а у спеку, якщо їх намочити, добре освіжають приміщення. В Індії ветиверію вирощують для захисту ґрунту від ерозії під час сезону дощів.

Ефірна олія ветивера – постійний компонент найпрестижніших парфумів, а початок її активного використання у виробництві парфумів сягає ще 19 століття. Її використовували як фіксатор аромату у дорогих парфумах.

Метод виробництва ефірної олії ветивера

Ветиверову ефірну олію (Oleum Vetiveriae zizanioides) одержують методом гідродистиляції з коренів ветивера або ветиверії зизанієвидої (Vetiveria zizanioides L., Nash.), родина Тонконогові або Злакові (Poaceae або Gramineae). Рослина знаходиться в спорідненості з такими запашними тропічними травами, як лемонграс, пальмароза та цитронела.

Це висока багаторічна трава з сильним ароматом, що походить із Південної Індії, Індонезії та Шрі-Ланки. Культивується на Яві, Філіппінах, Коморських островах, в Японії, Західній Африці та Південній Америці.

Властивості ефірної олії ветивера

Це в'язка, щільна рідина від світло-жовтого до жовтувато-гірчичного або навіть червонувато-коричневого кольору.

Ветиверова олія має один з найглибших і найскладніших ароматів з неповторними стійкими нотками. Її аромат досить сухий, теплий, терпкий, деревно-землистий з відтінками благородної гіркуватості. Одночасно має особливі свіжі нотки – зелені або ледь уловимі цитрусові нюанси, але водночас має шкіряні нотки в основі, з вкрапленнями диму та гіркого шоколаду.

До складу олії входять ветивенол, ветивон, ветивазулен, фурфурол, сесквітерпен, бензойна та пальмітинова кислоти й інші компоненти.

Косметична користь ветиверової ефірної олії

Ветиверова ефірна олія є прекрасним засобом для жирної, запаленої, старіючої та шкіри, що лущиться. Вона очищає її від відмерлих клітин, допомагає зняти запалення, дренує і звужує пори. Знижує прояви від вугрових висипів і подразнень, надає очищуючий вплив на уражену шкіру, нормалізує функції секреції шкіри, тому корисна для проблемної шкіри.

Кондиціонуючи та живлячи шкіру, олія ветивера сприяє її регенерації. Це сприяє відновленню шкірного покриву та тканин після різних пошкоджень, зникненню шрамів, розтяжок, акне та тріщин на шкірі. Також запобігає розтяжкам після вагітності, сприяє збереженню пружності та збільшенню об'єму грудей.

Продукт стимулює синтез природного колагену, що робить шкіру гладкою та пружною. Зміцнюючи епідерміс, підвищуючи його еластичність і захищаючи шкіру від впливу факторів навколишнього середовища, олія надає омолоджуючу дію на шкірні покриви та підтягуючий ефект. Тому її рекомендують для догляду за шкірою, що в'яне та зрілою шкірою, а також для збагачення косметичних засобів, щоб надати їм антивікових властивостей.

Використовується у складі косметики для засмаги, оскільки речовини ветивера активізують синтез меланіну та «закріплюють» засмагу на шкірі, усуваючи всі фотодермічні реакції та не допускаючи негативного впливу ультрафіолету на характеристики та вид шкіри.

Ефірну олію кус-куса можна використовувати для спортивного масажу. У масажних сумішах вона допомагає знімати м'язову напругу, усувати неприємні больові відчуття в суглобах, а також купує м'язове "похмілля" після занять спортом. Крім того, ефективна для усунення набряків та припухлостей. Оптимізує потовиділення.

У доглядаючих засобах для волосся ветивер відновлює структуру волосся і реставрує кератиновий шар, чим значно зміцнює та оздоровлює волосся. Також допомагає впоратися з проблемою випадання волосся, стимулюючи регенеруючі процеси у волосяних цибулинах та тонізуючи шкіру голови.

Пам'ятайте, що ефірні олії, в тому числі й ефірна олія ветивера, являють собою сильно концентровані рослинні есенції, тому наносити їх на шкіру в чистому, нерозведеному вигляді не можна. Для косметичного використання їх слід розбавити у базовій жирній олії (олії-основі) або будь-якому іншому емульгаторі. Ефірні олії не розчиняються у воді, зате чудово розчиняються в жирі, молоці, кефірі, йогурті, воску, меду, солі.

Ефірна олія ветивера в ароматерапії

В Індії та Шрі-Ланці ветиверову олію називають «олією умиротворення», вона має сильний заспокійливий вплив на нервову систему і може бути корисною для тих, хто шукає заспокоєння. Ароматерапевти радять використовувати цю олію, щоб швидко зняти втому, послабити занепокоєння, тривогу, паніку, шок, істерику, стрес, пригніченість. Аромаванни з додаванням олії ветивера пожвавлюють після важкого трудового дня, допомагають відновити душевні сили та внутрішню гармонію.

Високий вміст сесквітерпенів робить ветивер гарним "заземлюючим" засобом, який не тільки знімає напругу, але й пом'якшує емоції, покращуючи настрій і сприяючи оптимістичним установкам. Його аромат повертає емоційну активність, безпосередність та пристрасність натури, сприяє комунікабельності, виразності, покращує ораторські здібності, ідеальний для підготовки до важливих зустрічей та подій.

Це одна з найбільш ефективних ефірних олій при безсонні та надмірній сонливості, оскільки відновлює структуру природних біоритмів сну та неспання. Будучи ефективним еротичним стимулятором, ветивер допомагає посилити чуттєвість.

А ще її називають «олією грошей», а все тому, що здавна вважалося, що ефірна олія ветивера приваблює багатство та повертає витрачене.

Парфумерне застосування ефірної олії з коренів ветивера

Ефірна олія ветивера – одна з лідерів за популярністю у парфумерів, статистика її включення до європейських парфумів – 35 % від усіх вироблених. Вона дуже в'язка і надзвичайно стійка за своєю хімічною структурою, тому парфумерія з додаванням цієї олії має надзвичайно стійкий аромат.

Ветиверова олія низьколетка, її завжди використовують як нижню, базову ноту в парфумерних композиціях. Це найчастіший компонент чоловічої парфумерії.

Парфумерні композиції з відтінком ветивера викликають асоціації то розпечених пісків пустелі з курним сухим запахом, то вологих дощових лісів з мокрою землею та важкими випарами прілого листя, зім'ятих квітів, перестиглих ягід та фруктів, що впали на траву.

Побутове застосування ефірної олії ветиверії

Як і інші афродизіаки, її можна використовувати для ароматизації постільної білизни, що особливо актуально в спекотний період року. Розчином з олією можна як обприскувати з пульверизатора текстиль, так і додавати її при пранні в машину-автомат перед останнім полосканням білизни.

Є дієвим репелентом для комах.

Поєднання ветивера з оліями

Чудово поєднується з ефірними оліями, які мають яскраві, характерні аромати – пачулі, лімет, бергамот, іланг-іланг, кориця, вербена, грейпфрут, лаванда, герань, сандал, кипарис, сосна, мирт, ялівець, троянда, мускатна шавлія.

У косметичній сфері її використовують для ароматизації лосьйонів у різних комбінаціях з трояндовою, санталовою, лимонною, вербеновою, неролієвою ефірними оліями. А ось у лосьйонах у суміші з геранієвою, жасминною, мандариновою або іланг-іланговою ефірною олією вона застосовується для збереження пружності та збільшення об'єму грудей.

Способи застосування ефірної олії ветивера Ароматика

► Збагачення косметичних засобів: 2-4 краплі ветиверової ефірної олії (або її суміші з іншими ефірними оліями в рівних частинах) змішати з 10-15 г (мл) основи (рослинної олії, крему, тоніка, лосьйону, маски, шампуню, бальзаму та інш.).
► Масаж: 5-6 крапель ветиверової ефірної олії змішати з 1-2 столовими ложками рослинної олії-основи (пшеничних зародків, авокадо, жожоба, виноградних кісточок, персикових кісточок та інш.) або обраного Вами крему.
► Ванни: У наповнену ванну (37-38 °С) додати 3-5 крапель ефірної ветиверової олії попередньо змішаної з 1-2 столовими ложками емульгатора (молока, меду, морської або кухонної солі). Час процедури 10-15 хв.
► Ароматизація приміщення: 4-6 крапель (на 15 м²) ефірної ветиверової олії або її суміші з іншими ефірними оліями додати в аромалампу, заправлену водою і запалити свічку. Аромат наповнить приміщення. При відсутності аромалампи олію можна нанести на серветку або додати в чашку з гарячою водою і помістити її на радіатор опалення. Тривалість процедури 15-30 хв.

Застереження: тільки для зовнішнього застосування. Тестувати індивідуально, не допускати передозування. При потраплянні олії в очі – промити великою кількістю води. Не застосовувати при вагітності.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, в недоступному для дітей місці, за температури не вищої +25 °C. Уникати потрапляння прямих сонячного проміння.

Склад (INCI): Vetiveria Zizanoides Root Oil.

Це один з тих випадків коли краще одного разу відчути, ніж сто разів прочитати! Дуже нагадує аромат Octomore, або ж Laphroaig...
Відповісти
Аромат відрізняється глибиною від інших олій Ароматики. Пахне справжнім ветивером, дуже якісний і насичений глибокий аромат. Шкода що в наявності лише по 30мл.
Відповісти
Відгуки
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Ветивера
Вид Ефірна олія
Аромат Сухий, теплий, терпкий, деревно-землистий з відтінками благородної гіркуватості
Дія Регенерація, очищення, дренаж, заспокоєння, підтяжка, омолодження, захист, афродизіак
Тип шкіри Для жирної, запаленої, старіючої, вікової, шкіри, що лущиться
Об`єм 30 мл
Упаковання Скляна темно-коричнева пляшка з крапледозатором
Країна виробник Україна
Бренд Ароматика
Наявність В наявності
585 грн
650 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору