Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Рослинна олія німу (маргози) 100 мл Ароматика

Штрихкод 4820177024274
В наявності

Олія німу Ароматика – це рослинна олія, багата вітаміном Е і цінними амінокислотами, яка забезпечує чудове зволоження шкіри. Вона відмінно регенерує шкіру, відновлює її еластичність. Це прекрасний засіб для боротьби з прищами і жирною шкірою, який допомагає усувати запальні процеси. Незважаючи на дуже специфічний і досить неприємний запах, це справжня важка артилерія, яка допоможе впоратися з безліччю зовнішніх недосконалостей шкіри і волосся. Вона дає захист і зберігає здоров'я нормальної шкіри, не залишаючи жодних шансів бактеріям і мікробам. При її регулярному застосуванні шкіра набуває свіжого і здорового вигляду. Олія нім дуже швидко і ефективно відновлює волосяний покрив і оздоровлює шкіру голови. Запах – хоч і досить вагомий, але один єдиний недолік цього рослинного засобу, адже саме нерафінована олія має всі найкорисніші властивості. А замаскувати цей запах без шкоди для ефективності діючих інгредієнтів можна за допомогою улюблених ефірних олій (наприклад, лаванди, сандалу, іланг-ілангу, герані), або ж розбавте її іншими оліями і основами (наприклад, жожоба, виноградною або кокосовою оліями), зменшивши концентрацію. Крім того, німу немає рівних в боротьбі з блохами, кліщами, вошами і різними паразитами. Олія допоможе захистити Ваш город та сад від шкідників, а будинок від мух і комарів.

Історія застосування німу

В Індії дерево нім відоме як «священне дерево», «сільська аптека», «божественне дерево» і «панацея від усіх хвороб». Цілющі властивості дерева нім використовуються в Індії вже протягом двох тисячоліть. Місцеві жителі вважають, що всі частини дерева (насіння, листя, квіти, кора і олія) мають лікувальні властивості, тому використовують їх в приготуванні різних лікарських препаратів. В аюрведичній медицині засоби, виготовлені з цього дерева, розглядаються, як головні компоненти і особливо пропонуються при хворобах шкіри. Ще Махатма Ганді зміцнював за допомогою німу свій імунітет і рекомендував своїм учням його регулярне використання. А понад 500 мільйонів осіб в Індії та Пакистані й зараз використовують замість зубної щітки гілочки німу.

Метод виробництва олії німу

Олію нім (Oleum Melia) отримують методом холодного пресування з кісточок плодів дерева нім або азадірахти індійської (Azadirachta indica), родина мелієвих. За виглядом вони нагадують оливки. Кожен фрукт містить одну насінину, а всередині неї кілька ядерець. Насіння плодів німа містить 40-50% жирної олії.

Дерево нім родом з Індії, Бірми, Бангладешу, Шрі-Ланки, Малайзії таПакистану, зростає в тропічних і субтропічних зонах. Його також називають Німба, Маргоза або Індійське тюльпанове дерево.

Зовнішній вигляд і склад олії німу

Олія має густу, в'язку консистенцію і темно-жовтий із зеленуватим відтінком колір. Запах олії характерний для рослини, досить різкий і неприємний (нагадує запах цибулі і часнику або зіпсованого арахісового масла). Такий запах йому дають сірчані складові.

Олія складається в основному з тригліцеридів і великої кількості тритерпенових сполук, які відповідають за наявність гіркого смаку. Це дуже насичена олія, багата вітаміном Е і необхідними амінокислотами (містить гліцериди олеїнової, пальмітинової, стеаринової, лінолевої, арахідонової кислот). До її складу також входять природні антибіотики, мідь, алкалоїд маргозін, стерини, вітаміни Е, А і С, лімоноїди німбін, азадирахтин й ін.

Косметична користь олії німу

Олія нім широко використовується в косметології. Про олію маргози говорять як про ефективний замінник сильних хімічних препаратів і мазей, оскільки нім ефективно пригнічує хвороботворні віруси, грибкові інфекції. Вона поєднує в собі всі корисні якості алое і олії чайного дерева – відомого природного зволожувача і визнаного природного антисептика. Найчастіше її радять додавати в креми, мазі, косметичні олії та очищуючі засоби для зволоження і рішення шкірних проблем, а також в шампуні і бальзами проти випадіння волосся, лупи, боротьби з різними паразитами.

Олія глибоко очищає шкіру, прибирає зайвий жир і бруд, вичищає пори, регулює діяльність сальних залоз. Це робить її незамінним засобом для догляду за жирною і проблемною шкірою, а також ефективною складовою косметики для молоді, яка часто страждає від прищів, висипів та інших вікових проблем. 

Здоровій шкірі олія німу дає антисептичний та антибактеріальний захист. Вона регенерує, відновлює еластичність шкіри, живить і зволожує сухий шкірний покрив. Надає розігріваючий і стимулюючий кровообіг ефект, що дуже корисно при ревматизмі, артриті і при болях в м'язах.

Олія також відома своєю омолоджуючою дією на шкіру. Її добре додавати до складу підтягуючих і тонізуючих масок та тоніків. Засіб виводить вільні радикали і токсини, оновлює клітини, тонізує шкіру, надає їй свіжий і здоровий вигляд, покращує кровообіг і колір обличчя.
Також володіє відлущуючими властивостями за рахунок кислот, що в ньому містяться. Олія відлущує і прибирає мертві частинки шкіри, відкриває заблоковані пори, злегка відбілює шкіру і темні плями. Є ефективним, але досить м'яким природним пілінгом, входить до складу багатьох скрабів.

Додавайте олію маргози до складу протигрибкових кремів, антисептичних кремів для ніг, олій і лаків для нігтів для поліпшення зовнішнього вигляду і стану Ваших нігтів, шкіри рук і ніг.

Олія німу – високоефективний засіб для догляду за волоссям будь-якого типу, але особливо рекомендується для тонкого, сухого і ламкого, а також жирного волосся. Вона усуває сухість, лущення, свербіж, лупу на шкірі голови, допомагає оздоровлювати головний епідерміс і цибулини волосся. Володіючи регенеративними властивостями, олія підтримує розподіл здорових клітин і стимулює ріст і нормальний стан волосяного фолікула. Тому регулярне використання олії німу сприяє зростанню густого, більш сильного і розкішного волосся. Рідке, витончене, сухе, що втратило вологу за рахунок фарбування, забруднення, стресу або негативного зовнішнього впливу волосся олія маргози допомагає відновлювати і зміцнювати, повертаючи йому здоровий вигляд, блиск і шовковистість.

Побутове застосування олії німу

Олія нім вважається екологічно безпечним інсектицидом, тому його широко застосовують в побуті для захисту від комарів, кліщів, а також для захисту рослин від комах і паразитів (гусениць, личинок жуків, сарани, павутинних кліщів, червців, вошей). При цьому вона не труїть і вбиває комах безпосередньо, а лише втручається в хімічні процеси, що відбуваються в організмі шкідників. Завдяки вмісту азадирахтину, нім впливає на них на гормональному рівні, порушуючи життєвий цикл і типові для комах біологічні процеси. Комахи, які скуштували німу, перестають харчуватися і розмножуватися, що і призводить до їх загибелі. Крім азадирахтину, в олії міститься соланін – глікозид, який є сильним пестицидом. А відлякувальний ефект олії німу за рахунок різкого запаху триває довше, ніж у інших аналогічних засобів. Таким чином цей натуральний інсектицид діє не моментально, а має пролонгований ефект. Повторні обробки їм потрібно проводити в міру необхідності, приблизно раз в 2-3 тижні. А щоб попередити повернення шкідників, необхідно повторювати обприскування хоча б раз на місяць.

Для обробки рослин Ви моежете самостійно зробити водний розчин. Для цього змішайте 1 літр теплої води, 1 чайну ложку олії німу і 1/4 чайної ложки рідкого мила (можна замінити господарським). Просто вилийте кожен з компонентів в розпилювач і гарненько потрясіть його, щоб інгредієнти перемішалися. Якщо розчин не розпався на шари, значить, Ви досить добре його струснули і він готовий для обприскування. Мило допомагає більш рівномірно змішати олію з водою і допомагає пестициду краще прилипати до листя рослин. Перед кожним використанням розчин треба ретельно збовтувати. Крім того, перед обробкою всієї рослини протестуйте розчин олії на 2-3 листочках і почекайте протягом, принаймні, одного дня (краще тижня). Якщо обробка ніяк не позначилася на листках, розчин можна використовувати вже на всій рослині. Отриманим розчином потрібно обприскувати всі рослини в саду кілька разів протягом 2-3 тижнів, кожні 3-6 днів.

Найкраще обприскувати заражені рослини рано вранці в суху погоду. При сильному сонячному світлі олія німу розпадається за декілька днів, а в дощову погоду легко змивається. При розпилюванні потрібно переконатися, що рослини оброблені рівномірно – листові пластини і стебла покриті розчином з зовнішньої і внутрішньої сторони. Не варто хвилюватися про надмірне потраплянні олії нім на поверхню грунту, так як це не принесе рослині ніякої шкоди і навіть піде на користь. Олію також можна змішувати з будь-яким іншим натуральним пестицидом/інсектицидом, але не з шкідливими хімічними пестицидами, такими як алкалоїди. Результат буде приголомшливим – Ви побачите, як здорові рослини ростуть швидше, ніж рослини, оброблювані хімічними речовинами.

Також олію німу можна додавати до складу домашнього мила. Будучи сильним і ефективним засобом для очищення шкіри, мило з німом не сушить її, а навпаки, пом'якшує і зволожує. Завдяки своїм сильним зволожуючим властивостям, таке мило ідеально доглядає за дуже сухою і зневодненою шкірою.

Способи зовнішнього застосування

Олія німу може застосовуватися у вигляді аплікацій, масок, змазувань в чистому вигляді, в складі сумішей з іншими оліями, як базова олія для створення композицій з натуральними ефірними оліями для приготування масажних і косметичних сумішей, для збагачення готових косметичних засобів: кремів, масок, шампунів, бальзамів.

Концентровану олію рекомендується змішувати з іншими оліями і основами (наприклад, з жожоба, виноградною або кокосовою оліями), особливе якщо Ви збираєтеся обробляти великі ділянки шкіри. Щоб придушити запах, можна додати кілька крапель ефірної олії (наприклад, лаванди, герані, сандалу, іланг-ілангу, сосни або лимона). Якщо ви хочете зробити консистенцію менш жирною та густою, то можна додати гель Алое Вера, який також заспокоює подразнену шкіру.

Запобіжні заходи: тільки для зовнішнього застосування.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття олії німу. Оскільки олія нім є традиційним протизаплідним засобом в аюрведичних рецептурах, її слід уникати вагітним жінкам або тим, хто хоче завагітніти.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, у недоступному для дітей місці, за температури не вище +25 °С. Уникати потрапляння прямого сонячного проміння.

Склад (INCI): Melia Azadirachta Seed Oil.

Не містить консервантів, барвників і синтетичних добавок.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Нім
Вид Рослинна олія
Призначення При сухій шкірі, зморшках, зморшках навколо очей, розтяжках на шкірі
Властивості Зволожуюча, очищуюча, регенеруюча, протизапальна
Тип шкіри Для жирної, проблемної та старіючої шкіри
Об`єм 100 мл
Упаковання Білий флакон HDPE з фліп-топ кришкою
Країна виробник Україна
Бренд Ароматика
Кількість 99
135 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника (вартість доставки на відділення «Нова Пошта» – 50 грн);
  • При купівлі на суму від 800 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 1 200 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО (вартість доставки кур'єром «Нова Пошта» – 70 грн);
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою.

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору