Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари в бажання

Рослинна олія Чорного кмину 50 мл Ароматика

Артикул 02318
В наявності

Олія Чорного кмину Ароматика® – це 100% натуральна рослинна олія з природним вмістом ненасичених жирних кислот, моносахаридів і аргініну, призначена для догляду за проблемною, запаленою шкірою з висипом вугрів, профілактики грибкових захворювань. Вона надає шкірі пружність та усуває набряклість. Тонізуючі ванни з олією чорного кмину приймають для усунення втоми і депресії. Це відмінний косметичний засіб для прискорення росту волосся і його зміцнення. Використовуйте цю олію, щоб запобігти передчасному старінню і посивінню. Інтернет-магазин «Ароматика мрії» пропонує Вам купити натуральні олії для шкіри найкращої якості.

Призначення: для догляду за волоссям, для догляду за шкірою всіх типів.

Властивості: пом'якшуюча, очищаюча, тонізуюча, підтягуюча, живильна, розгладжуюча, регенеруюча, антибактеріальна, мікосептична, антивірусна, протизапальна, зміцнююча.

Метод виробництва олії чорного кмину

Олію чорного кмину (Olеum Nigelae sativae) отримують методом справжнього холодного пресування з подальшою фільтрацією з насіння чорного кмину або чорнушки посівної (Nigella sativa), родина Лютикові (Ranunculaceae). Чорнушка посівна походить із Середземномор'я. Культивується чорний кмин у багатьох країнах, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію та Індію. У Західній Європі рослина культивується як пряна і технічна.

Історія застосування чорного кмину

Протягом багатьох століть олія чорного кмину широко використовується мільйонами людей у всьому світі, особливо в Азії, Африці та на Близькому Сході. Результати наукових досліджень підтвердили найважливіше значення чорного кмину, про яке говорилося більше 1400 років тому. Були знайдені його сліди і в давньоєгипетських похованнях.
Давня «Книга Знань від Мевлана» говорить: «...Їжте насіння Нігелли (Чорний Кмин), ви перебуватимете в досконалому здоров'ї. На вашій планеті є одні ліки від всіх хвороб – ця рослина має зміцнюючу силу навіть для клітинного виродження. Пропозиція від нас – вживання від вас».
Чорний кмин є свого роду рослиною Пророка Мухаммеда і займає особливе унікальне місце в арабській медицині. Саме Пророк Мухаммед зробив чорний кмин популярним, приводячи дуже докладні рецепти і способи його застосування при конкретних захворюваннях. Пророк говорив: «Чорний кмин є ліками від усіх захворювань, крім «саам» («саам» – смерть)». Знаменитий Авіценна також згадував кмин як сильну лікарську рослину.
Східні жінки донині використовують масло кмину в якості природного косметичного засобу для здоров'я шкіри і волосся. Хіджама і аюрведа (відповідно ісламська й індійська медицина) успішно використовують цілющу олію чорного кмину як традиційний натуральний засіб із лікування безлічі хвороб.

Зовнішній вигляд і склад олії чорного кмину

Олія має жовтуватий колір з трохи пряним характерним ароматом. Смак у бази чорного кмину дуже специфічний – терпкий, терпко-гіркий, пряно-відштовхуючий, досить важко сприймається.
У складі жирної олії чорного кмину є кілька груп вітамінів (добре представлені B, D, E, дещо менше – С), мінерали, насичені та незамінні для організму жирні кислоти, не менше півтора десятка амінокислот, аргінін, фітостероли і каротиноїди, цілий ряд інших корисних речовин. У ній виявлені олеїнова (48,8%), лінолева (37,6%), міристинова, пальмітинова, стеаринова (в сумі 11,8%), ліноленова (1,88%), ейкозадієнова і петрозелінова (11%) кислоти.

Цілющі властивості олії чорного кмину

В даний час з насіння чорнушки отримують ферментний препарат нігедазу, який застосовується при хронічних панкреатитах зі зниженою ферментною (ліполітичною) активністю і при хронічних захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Чорний кмин поліпшує шлункову перистальтику, нормалізує апетит.
Це швидкодіюча олія, яка активно впливає на внутрішні процеси саморегуляції і самовідновлення. Вона проявляє високу ефективність в якості імуностимулятора, який впливає на вилочкову залозу, яка регулює захисні можливості організму, має сильний бактерицидний ефект.
Активно стимулює регенерацію клітин, в результаті чого відтворюються пошкоджені ділянки слизових і шкіри.
Олія знижує рівень цукру і холестерину в крові, сприяє підвищенню вмісту Т-лімфоцитів у крові (в кілька разів). Засіб дуже ефективний для зміцнення судин і серця, використовується для профілактики серцево-судинних недуг, робить судини міцними і еластичними.

Косметична користь олії чорного кмину

Будучи ефективним тонізуючим засобом, кминна олія для обличчя надає шкірі здорового вигляду, пружності, усуває набряклість. Її рекомендують для догляду за проблемною, запаленою, особливо жирною шкірою, вона нормалізує і балансує роботу шкірних сальних залоз. Жирну шкіру така олія підсушить, надмірно суху – зробить більш зволоженою, наситить корисними елементами.
Допомагає кминна олія від прищів, її застосовують для профілактики і лікування грибкових захворювань, допомагає при псоріазі. При нанесенні на шкіру олія надає миттєвий заспокійливий і знімаючий неприємні відчуття ефект, розгладжує, сприяє розсмоктуванню шрамів і утворень, усуває дерматичні плями і прояви. Загальна регенеруюча дія носить не просто стимулюючий, а нормалізуючий характер.
Омолоджуюча олія чорного кмину застосовується в догляді за шкірою не тільки обличчя, але і рук, тіла і зони декольте, де її тонізуючі та регенеруючі властивості поєднуються з ефектом швидкого підвищення пружності та еластичності епідермісу.
Олія чорного кмину показана для догляду за волоссям. Вона сприяє прискоренню його зростання і запобігає передчасному посивінню. Кмин живить коріння і волосся по всій довжині, насичує його, зволожує. Допомагає при сухості волосся і запобігає появі посічених кінчиків. Надаючи антисептичну дію, олія чорного кмину знімає зі шкіри голови почервоніння та запалення, очищає пори, усуває лупу. Після її застосування локони стають гладкими, пружними і приємними на дотик.

Способи зовнішнього застосування

Олія чорного кмину Aromatika може застосовуватися у чистому вигляді, в складі сумішей з іншими оліями, як базова олія для створення композицій з натуральними ефірними оліями, для збагачення натуральною олією готових косметичних засобів: кремів, масок, шампунів, бальзамів. Використовується для аплікацій, змазувань, приготування масажних і косметичних сумішей.

Домашні рецепти від Ароматики

— Маски для шкіри обличчя:
змішати половину чайної ложки олії чорного кмину з 1 столовою ложкою оливкової олії. Отриману суміш нанести на обличчя і залишити на 1 годину. Потім змити водою з милом;
змішати 1 столову ложку олії чорного кмину, 2 краплі ефірної олії бергамотової, 2 краплі ефірної олії ялівцевої, 1 краплю ефірної олії розмаринової, 1 краплю ефірної олії василькової, нанести на 15-20 хвилин. Залишки зняти серветкою.
— Ванна: 1 чайну ложку олії чорного кмину розвести з емульгатором (сіль, піна, гель для душу) і додати у ванну.
— Масажний мішечок для ванн: у мішечок з марлі насипати вівсяні пластівці об'ємом 1-1,5 стакани, додати 1 чайну ложку олії чорного кмину, 1 чайну ложку рослинної кедрової олії, 3 краплі ефірної олії розмаринової, 3 краплі ефірної олії трояндової. Використовувати мішечок замість губки.
— Олія для рук: 1 чайна ложка олії чорного кмину, 1 чайна ложка рослинної олії ромашкової, 1 чайна ложка оливкової олії. Сумішшю масажувати шкіру рук, залишки зняти серветкою.
— Для росту волосся: 1 столову ложку олії чорного кмину добре розігріти в руках і зробити долонями хороший масаж голови, трохи нанести і на волосся. Залишити олію на 20 хвилин, а потім змити теплою водою.
— Маска для сухого волосся: змішати половину столової ложки олії чорного кмину і половину столової ложки касторової олії. Нанеси цю суміш масажними рухами на шкіру голови і волосся. Залишити на 30 хвилин, а потім змити.
— Маска для жирного волосся: змішати 1 ч. л. олії чорного кмину зі 100 мл кефіру, додати 10 крапель ефірної розмаринової олії. Втерти в шкіру голови і витримати 30 хвилин.

Запобіжні заходи: тільки для зовнішнього застосування.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття олії чорного кмину.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, у недоступному для дітей місці, при температурі не вище +25°С. Уникати потрапляння прямих сонячних променів.
Натуральна нерафінована олія – живий продукт і вимоги до її зберігання дещо вищі, ніж до звичайних (законсервованих) продуктів. Тому, після вживання олії, кожного разу необхідно витирати шийку флакона (щоб не залишалося розлитої олії) для запобігання гіркненню.

Склад (INCI): 100% олія чорного кмину (Nigella Sativa Seed Oil), Tocopherol.

Не містить консервантів, барвників та синтетичних домішок.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
161 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
Характеристики
Назва Чорного кмину
Вид Рослинна олія
Класифікація Натуральна
Упаковка Скляна темно-коричнева пляшка з крапледозатором
Об`єм 50 мл
Бренд Ароматика
Країна виробник Україна
  • Доставка кур'єром Новой Пошти по Києву і Борисполю - 50 грн. (мінімальне замовлення від 100 грн). Замовлення на суму понад 800 грн - доставка Безкоштовно.
  • Доставка на відділення Нової Пошти - 45 грн. (Мінімальна сума замовлення від 100 грн). Орієнтовний термін доставки - 2-3 дні
  • При замовленні на суму від 500 грн, доставка на відділення Нової Пошти БЕЗКОШТОВНО
  • Транспортно-експедиційна компанія «Делівері» (Мінімальна сума замовлення від 100 грн). Орієнтовний термін доставки - 1-3 дні

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. Особи, ФОП)

2. Банківський переказ (для фізичних осіб)

3. Оплата післяплатою (Укрпошта)

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard

Вгору