Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Олія лляна (холоднопресована) 250 мл Ароматика

Штрихкод 4820031058766
Немає в наявності

Олія лляна фасована Ароматика – це рослинна олія, виготовлена з насіння льону. Нерафінована холоднопресована лляна олія першого віджиму – важливий і незамінний продукт для здоров'я. ЇЇ можна використовувати в кулінарних, косметичних або лікувальних цілях. Це універсальний продукт – їм можна заправити салат, зробити маску для обличчя та волосся або приймати всередину за певною схемою для профілактики різних захворювань. Через високий вміст Омега-3 та Омега-6, олія насіння льону сприяє нормалізації обмінних процесів в організмі та володіє багатьма корисними цілющими властивостями. Олія допомагає налагодити правильний обмін речовин, покращує роботу крові та серця, стан волосся і нігтів, а також очищає організм від шлаків і, таким чином, допомагає схудненню і нормалізує вагу. Лляну олію рекомендують приймати вегетаріанцям, які відмовилися від споживання риби. Інтернет-магазин «Ароматика мрії» пропонує Вам купити харчову лляну олію за вигідною ціною.

Країна походження: Німеччина.

Харчова (поживна) цінність на 100 г олії: жири – 93,8 г.

Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 845 ккал.

Метод виробництва лляної олії

Олія отримана методом холодного пресування з насіння льону.

Зовнішній вигляд лляної олії

Олія з насіння льону може мати колір від коричневого до золотистого, не володіє сильним запахом і має трохи горіховий смак.

Склад олії льону

За біологічною цінністю олія з насіння льону займає перше місце серед інших харчових рослинних олій і містить масу корисних для організму речовин: поліненасичені кислоти (з абсолютним домінуванням лінолевої – 16,5%, олеїнової – 20,9% і ліноленової – 55,8%), вітаміни F, A, E, B, K, насичені жирні кислоти (10% складу).

Вона є відмінним зовнішнім джерелом цінних поліненасичених жирних кислот Омега-3 та Омега-6 (наш організм не може самостійно синтезувати ці жири). Причому якщо Омега-6 присутня також у соєвій, соняшниковій, гірчичній, рапсовій і оливковій олії, то Омега-3 міститься в достатній кількості тільки в лляній олії. У олії з насіння льону вміст Омега-3 у 2 рази більше, ніж у риб'ячому жирі, і значно вище, ніж в інших харчових продуктах.

Потрапляючи в організм, Омега-3 та Омега-6, впроваджуються у структуру клітини, і надалі позитивно впливають на клітинну активність, на швидкість передачі нервових імпульсів.

Історія застосування рослинної олії льону

Культурна історія льону починається близько 9 тисяч років тому в Індії, де була виготовлена перша лляна тканина. Поступово вона витиснула одяг зі звіриних шкур, і стародавні індійці почали вирощувати цю невибагливу рослину для отримання пряжі. Однак пройшло ще дві тисячі років, перш ніж лляний одяг приміряли жителі Ассирії та Вавилону, а звідси, завдяки близькості до міжнародних торгових шляхів, льон перекочував до Єгипту, Середземномор'я, Стародавньої Греції та Риму.

Приблизно на початку нашої ери льонарство, що отримало широке розповсюдження в Римі, а потім і на всій величезній території Римської імперії, досягло Східної Європи. Цікаво, що тут лляний одяг носили прості люди, на відміну від Єгипту і Риму, де вона була надбанням знаті. Завдяки Карлу Великому лляні поля покрили багато європейських земель. Вже з VIII століття стало зрозуміло, що це найважливіша культура.

З незапам'ятних часів льон був відомий і слов'янським племенам. Давньоруський літописець Нестор у «Повісті минулих літ» детально розповідав про те, як печерські монахи, обробляючи льон, виготовляли пряжу, полотно і заправляли лляною олією монастирські лампадки.

Для наших предків льон був однією з найважливіших сільськогосподарських культур. І якщо спочатку льон вирощували тільки для виробництва тканин, то пізніше були виявлені й інші його корисні властивості. З лляного насіння стали молоти борошно і тиснути олію – з борошна пекли хліб і коржі, а льняну олію додавали в їжу. На Русі всього близько сотні років тому лляна олія була незамінним продуктом харчування – її вживали з овочами в пост, на її основі готували святкові страви, додавали в здобну випічку для аромату. Вона вживалася в необмежених кількостях у кожному будинку. Знайшов льон своє застосування і в медицині: гарячими компресами з товченого насіння льону лікували опіки та нариви, а слизовим відваром лікували шлунково-кишкові захворювання.

Використання лляної олії в косметології

У косметології олію льону включають до складу безлічі масок, кремів, гелів для душу та інших засобів для догляду за шкірою і волоссям. Вона має омолоджуючі, пом'якшуючі, бактерицидні властивості.

При нанесенні на шкіру надає пом'якшувальний ефект, який досягається в основному шляхом достатньої жирності та щільності олії, рівномірно розподіляється по епідермісу видимою плівкою. Як правило, на шкірі вона залишає видимі жирні сліди.

Цей засіб має відмінний вплив на шкіру, роблячи її пружною й еластичною. Антиоксидантна, живильна і зволожуюча дія лляної олії сприяє омолодженню, підтриманню тонусу шкіри, усуває і запобігає утворенню зморшок на обличчі, шиї, руках. Щоденне нанесення лляної олії зробить шкіру ніжною і бархатистою і допоможе зберегти її здоровий вигляд.

Одна з кращих властивостей лляної олії – здатність швидко знімати роздратування і надавати ранозагоювальну і регенеруючу дію, її використовують при опіках і виразках легких стадій.

Лляна олія у формі масок або аплікацій сприяє усуненню мікротріщин, затвердінь на огрубілих ділянках. Сприятливу дію робить змазування мозолів і бородавок чистою лляною олією або сумішами з додаванням ефірних олій.

Лляна олія відмінно впливає на шкіру голови та структуру волосся. Підходить для всіх типів волосся, оскільки вона швидко вбирається.

Використання лляної олії в кулінарії

Олію з лляного насіння використовують при приготуванні різних холодних страв і випічки. У випадку з гарячими стравами олію слід додавати безпосередньо перед вживанням і, бажано після того, як блюдо злегка охолоне.

Рекомендується додавати лляну харчову олію в вінегрети та салати, змішувати з кефіром, йогуртом, медом, вживати разом з квашеною капустою і вареною картоплею, заправляти нею каші. Олію з насіння льону іноді додають у випічку для додання їй особливого аромату і приємного жовтувато-оранжевого відтінку.

Дієтологи прийшли до висновку, що людина може ефективно схуднути внаслідок позбавлення від зайвої ваги за умови часткової заміни споживаних жирів тваринного походження на легкозасвоювану харчову лляну олію. Олія з насіння льону – це ще і незамінний компонент харчування для вегетаріанців, що відмовилися від споживання риби.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття лляної олії.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритій упаковці, захищеній від дії повітря і сонячного проміння при температурі від +5 °С до +25 °С.

Склад (INCI): Linum Usitatissimum Seed Oil.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Лляна
Вид Харчова рослинна олія
Об`єм 250 мл
Упаковання Скляна пляшка
Країна виробник Німеччина
Бренд Ароматика
Тип масла Нерафіноване
120 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору