Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Олія кокосового горіха нерафінована 185 мл Ароматика

Штрихкод 4820031057677
В наявності

Масло кокосового горіха нерафіноване фасоване Ароматика – це рослинне масло, отримане з копри та м'якоті горіха кокосової пальми. Дієтологи рекомендують включати нерафіноване кокосове масло у свій щоденний раціон, адже воно не тільки стане смачною та ароматною добавкою до різних страв, але і є багатим джерелом корисних для організму насичених жирних кислот, не містить холестерину і транс-ізомерів жирів. Таким чином харчове кокосове масло може стати корисною заміною вершковому маслу або маргарину. Це масло по праву вважається не тільки продуктом харчування, а й одним з найдавніших рослинних цілющих засобів від багатьох недуг. Масло зміцнює імунну систему, допомагає впоратися з вірусами та бактеріями, що викликають різні захворювання. Знижує рівень холестерину, ризик розвитку діабету, сприяє нормалізації рівня цукру в крові (при діабеті), незамінне в дієтах для схуднення. Широке застосування масло кокосового горіха знаходить в косметології. Придбати смачне і корисне харчове кокосове масло можна на цій сторінці інтернет-магазину.

Країна походження: Філіппіни.

Харчова (поживна) цінність на 100 г масла: жири – 99,9 г.

Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 899 ккал.

Метод виробництва масла кокоса

Масло кокоса (Oleum Cocois) отримане з високоякісної сировини методом холодного віджиму. Сировиною служить копра і м'якоть горіха кокосової пальми (Cocos nucifera L.), родина Пальмові (Арекові) – Palmae (Arecaceae).

Родина кокосової пальми точно невідома – імовірно вона родом з Південно-Східної Азії (Малайзії). Зараз вона повсюдно поширена в тропіках обох півкуль, як в культурному, так і в дикорослому вигляді. На Філіппінах, Малайському архіпелазі, півострові Малакка, в Індії та на Шрі-Ланці її розводять з доісторичних часів.

Зовнішній вигляд кокосового масла

Кокосове масло відноситься до твердих масел (баттерів). Воно має ковзаючу точку плавлення від +25 °С до +27 °С. Вище цієї температури масло плавиться і стає прозорою рідиною. При температурі нижче +25 °С масло твердне. При +15 °С - +20 °С масло має м'яку кремоподібну консистенцію, приємний натуральний смак і запах, властиві даному виду масла. У холодильнику масло стає твердим і набуває білий відтінок.

Кокосове масло володіє унікальними антиоксидантними властивостями та стійке до окислення, тому навіть без холодильника залишається придатним до вживання протягом декількох років.

Склад масла кокосового горіха

Натуральне кокосове масло Aromatika переважно складається з лауринової та міристинової кислот. В меншій кількості в кокосовій олії міститися олеїнова, каприлова, пальмітинова, капрова, стеаринова кислоти, вітаміни А і Е.

Масло містить до 55% лауринової кислоти – одного з головних компонентів жіночого грудного молока, що підтримує нормальний метаболізм і захищає немовлят від хвороб.

Засіб є багатим джерелом тригліцеридів із середнім ланцюгом, типу лауринової (C-12), міристинової (C-14) і каприлової кислоти (C-8). Лауринова кислота підсушує і підсилює антимікробні захисні властивості шкірної оболонки, може бути використана для косметичних цілей як ефективний засіб для лікування акне (вугрів і прищів). Останні дослідження показали, що лауринова кислота володіє антивірусними, антибактеріальними й антигрибковими властивостями.

Історія застосування кокосового масла

Лікувальні властивості кокосового масла відомі з глибокої давнини. У традиційній медицині азійських і тихоокеанських народностей кокос вважався ліками проти усіх хвороб, а кокосова пальма називалася деревом життя. Практикуючі аюверду стародавні індуси використовували лікувальні властивості кокосового масла більш як 4 тисяч років тому. Після багатьох століть кокосове масло не перестає дивувати сучасних вчених безліччю своїх корисних властивостей.

Корисні властивості кокосового масла

Сучасні дослідження підтверджують такі корисні властивості кокосового масла:
• сприяє зниженню надлишкової ваги – масло незамінне для тих, хто стежить за фігурою і відмінно підходить спортсменам. Воно легко засвоюється, не перевантажуючи органи травлення, короткі та середні ланцюги жирних кислот кокосового масла прискорюють обмінні процеси в організмі, жир не накопичується, а швидко перетворюється в енергію. Тому люди, що живуть в тропічних районах і вживають кокосове масло щодня, зазвичай не страждають ожирінням;
• може використовуватися в дієтичному харчуванні при захворюваннях печінки та підшлункової залози;
• не приводить до підвищення вмісту холестерину (у народів з великим споживанням кокосового масла судини знаходяться в прекрасному стані до глибокої старості);
• лауринова кислота, що міститься в кокосовій олії, володіє противірусними, антибактеріальними та протигрибковими властивостями, а також має імуномодулюючу дію, допомагаючи організму боротися з інфекціями;
• полегшує симптоми ПМС і менопаузи;
• покращує засвоєння мінералів (кальцію і магнію), сприяючи збереженню зубів і кісток (профілактика остеопорозу).

Використання масла кокоса в косметології

У косметології кокосове масло займає особливе місце. Численні дослідження показали, що через співвідношення в ньому поживних речовин, вітамінів і тригліцеридів середнього ланцюга воно має високу біологічну активність, добре вбирається і швидко засвоюється людською шкірою.

Кокосове масло з успіхом застосовується у косметичній промисловості. Це масло володіє унікальною здатністю чудово милитися навіть в солоній воді! Тому його додають в різного роду креми, мило, шампуні, гелі для душу та інші миючі засоби.

Застосовується для догляду за шкірою обличчя і тіла, підходить для догляду за волоссям та шкірою голови. Воно дуже швидко всмоктується в шкіру, не залишаючи жирного нальоту, і має яскраво виражений зволожуючий, тонізуючий, підтягуючий і пом'якшувальний ефекти. Кокосове масло для шкіри обличчя добре регенерує і відновлює верхні шари епідермісу, знімає запалення і подразнення, воно миттєво пом'якшує і якісно живить шкіру обличчя і губ, роблячи її м'якою і бархатистою. Нерафіноване кокосове масло для обличчя корисно при сухій шкірі, такій, що лущиться, роздратованій, чутливій шкірі. Це ідеальний засіб для зняття макіяжу навколо очей.

Нерафіноване кокосове масло для тіла ефективне при ущільненнях, тріщинах, потертості, попрілості. Воно захищає шкіру від шкідливих впливів навколишнього середовища, може виступати в якості сонцезахисного засобу. Добре доглядає за шкірою рук і стоп, зміцнює нігтьову пластину і розм'якшує кутикулу, полегшуючи домашній догляд за руками. Найкраще кокосове масло для тіла допомагає розгладжувати розтяжки, воно безпечне для догляду за дитячою шкірою і шкірою новонароджених.

Підходить для комплексного відновлюючого догляду за пошкодженим волоссям, стимулюючи регенерацію клітин після хімічної завивки або фарбування. Масло з кокосового горіха ефективно зволожує сухе волосся, роблячи локони гладенькими, протистоїть лупі.

Використання масла кокоса в кулінарії, кондитерському виробництві та харчовій промисловості

Кокосові горіхи та масло з них є одним з основних джерел живлення для мільйонів людей, які живуть в умовах тропічного клімату. Традиційно споживаючи багато кокосового масла, вони рідко мають надлишкову вагу, і серед них не зустрічається захворювань, від яких страждає більшість західних культур, хоча кокосове масло дуже поживне. Продукт, багатий вітаміном Е і такими макроелементами, як фосфор і кальцій, вважається самим здоровим для приготування їжі: легко засвоюється, має м'який приємний смак і запах, не містить холестерину, при термообробці не змінює свій хімічний склад і не втрачає смакових якостей і корисних властивостей.

Кокосове масло широко використовується для виробництва комбінованих молочних продуктів, маргарину, шоколадної глазурі, морозива, кондитерських виробів. Страви, приготовані на кокосовій олії смачні й корисні. Масло ідеально підходить для смаження. На ньому можна смажити фрукти, овочі, рибу, курку, м'ясо; додавати в будь-які овочеві страви при їх приготуванні; заправляти каші та крупи (особливо смачно поєднується з рисом); заправляти салати; на основі кокосового масла готують соуси, приправи для бутербродів; страви з яєць; можна додавати в супи для додання аромату.

Часто використовується у виробництві морозива. Тверді жири кокосового масла схожі на ті, що присутні у вершковому маслі. Вони мають круту криву плавлення і характеризуються швидкою кристалізацією, допомагають надати виробам потрібний смак і властивості плавлення, забезпечуючи гарне танення в роті й аромат у готових виробах.

У кондитерській промисловості харчове кокосове масло використовують для приготування кремів і начинок для кондитерських виробів, для додання аромату будь-якій випічці, тортів, солодощів (використовують при випіканні виробів замість маргарину або жирів), фруктам в клярі, на ньому відмінно смажити млинці, сирники, оладки. З таким продуктом страви виходять з більш ніжним смаком, без відчуття смаку «жирності», до того ж значно збільшується термін зберігання і в маслі відсутній холестерин.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття масла кокоса.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритій упаковці, захищеній від дії повітря і сонячного проміння при температурі від +5 °С до +25 °С.

Склад (INCI): Cocos Nucifera Oil.

Не містить консервантів, барвників і синтетичних добавок.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Кокосового горіха
Вид Харчова рослинна олія
Об`єм 185 мл
Упаковання Скляна банка з алюмінієвою кришкою
Країна виробник Філіппіни
Бренд Ароматика
Тип масла Нерафіноване
Кількість 99
168 грн
210 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника (вартість доставки на відділення «Нова Пошта» – 50 грн);
  • При купівлі на суму від 800 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 1 200 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО (вартість доставки кур'єром «Нова Пошта» – 70 грн);
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою.

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору