Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Олія какао нерафінована 15 г Ароматика

Штрихкод 4820031054416
В наявності

Масло какао нерафіноване фасоване Ароматика – це рослинне масло, отримане з насіння какао дерева. Це унікальний продукт, який підходить для харчових, косметичних і медичних цілей. Масло какао – важливий компонент збалансованого харчування. Завдяки своєму багатому складу (жирні кислоти, поліфеноли, флавоноїди, мікроелементи) благотворно впливає на організм людини. Народна медицина використовує масло какао при бронхіті та кашлі. Теобромін, що входить до складу масла какао, підвищує в організмі рівень серотоніну («гормону задоволення»), що робить його відмінним антидепресантом і регулятором настрою. Какао масло можна використовувати для приготування кондитерської глазурі, цукерок, шоколаду, карамелі, гарячих напоїв, гарячого шоколаду, кави і т.д. Магазин «Ароматика мрії» пропонує купити найцінніше харчове масло какао за вигідною ціною.

Країна походження: Гана.

Харчова (поживна) цінність на 100 г масла: жири – 99,9 г.

Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 899 кКал.

Метод виробництва масла какао

Масло какао (Oleum Theobroma Cacao) одержують методом пресування з плодів какао-дерева (Theobroma cacao), з роду Теоброма (Theobroma), підродини Byttnerioideae, родини Мальвові (Malvaceae).

Товарною частиною врожаю какао-дерев є насіння. В ядрі насіння міститься до 50% жирної олії, а також білки, крохмаль, клітковина, дубильні речовини, органічні кислоти, присутні глікозиди ціанідину, сліди холіну, солі калію і фосфору. У шкірці насіння містяться алкалоїди теобромін (до 2%) і кофеїн (сліди).

Насіння попередньо піддають ферментації, потім його висушують і підсмажують, після чого тендітна оболонка легко знімається і використовується для добування алкалоїду теоброміну. Очищене від оболонок насіння подрібнюють і піддають гарячому пресуванню. Гаряче масло переміщають у фільтри, що підігріваються, і виливають у форми, де воно швидко застигає при кімнатній температурі.

Родина шоколадного дерева – тропічна південна Америка й острови Мексиканської затоки, береги річок Магдалени, Оріноко й Амазонки. З огляду на величезну потребу в насінні вже з XII ст. стали розводити плантації шоколадного дерева у Південній Америці, особливо в Бразилії. В цей час найбільші площі шоколадне дерево займає в тропічній Західній Африці (Нігерія, Гана та інші країни навколо Гвінейської затоки). Шоколадне дерево вирощується також в Шрі-Ланці та Індонезії. Дерева починають плодоносити на 3-му році, але найбільший урожай збирають через 8-10 років.

Зовнішній вигляд масла какао

Какао масло Ароматика має колір від світло-жовтого до коричневого. При температурі 16-18 °С масло по консистенції – тверде, ламке. Температура повного розплавлення 32-35 °С, при 40 °С масло має рідку маслянисту консистенцію. Оскільки температура його плавлення нижче температури людського тіла, воно легко плавиться при нанесенні на шкіру, а шоколад тане в роті, не залишаючи відчуття сальності та присмаку воску.

Після розливу масло застигає (переходить у тверду форму) і при його застиганні (твердінні) можуть утворюватися кристали у вигляді легкого нальоту (у вигляді опушення), що не говорить про утворення цвілі або невідповідності якості. Якість продукту підтверджується паспортом (сертифікатом) якості виробника.

Крім того, на маслі какао допускається білий наліт (як на шоколаді). Зазвичай з'являється після того, як баночку з маслом какао ставлять в холодильник. Це не змінює його властивостей і не впливає на термін придатності.

Склад масла какао

До складу масла какао входять незамінні жирні кислоти, мікроелементи та поліфеноли, які мають виражені регенеруючі та антиоксидантні властивості. Воно складається з трьох-і двухкислотних тригліцеридів, що містять олеїнову (до 43%), стеаринову (до 34%), пальмітинову (до 25%), лінолеву (2%), лауринову і арахінову (сліди) кислоти. Масло какао багате на вітамін F, природний вміст вітаміну Е – 2,4 мг, фосфору – 2 мг. До складу какао входять такі важливі фізіологічно активні речовини, як кофеїн і теобромін, які діють стимулююче на серцево-судинну і нервову системи людини.

Історія застосування масла какао

Ботанічна назва роду какао – Theobroma зобов'язана шведському ботаніку Карлу Лінею. Вона походить від грецьких слів Theos – бог і Broma – їжа, буквально «їжа богів». Ця назва відображала те, що продукт мав воістину божественний смак і неповторний аромат.

У індіанців какао вважалося священною рослиною, подарованою їм богами. Ацтеки вживали напій чоколатль («гірка вода»), що готується з порошку какао, перцю і ванілі. Коли Колумб вперше висадився на берегах Південної Америки, племена ацтеків зустріли гостей щедрими подарунками – плодами какао. У ті часи вони служили еквівалентом грошей, їжа та одяг оплачувалися тільки цими цінними зернятками. Із «кумедного мигдалю», як першовідкривач охрестив довгасте насіння шоколадного дерева, стали отримувати не тільки смачний какао-порошок і виробляти шоколад, а й виробляти жирне какао-масло.

Європейці відкрили какао в першій половині XVI століття, коли конкістадори познайомилися з культурою какао в 1519 р. при завоюванні Мексики. Перший час шоколад був відомий лише при королівських дворах спочатку Іспанії, а потім і Франції. В Європі какао спочатку вживали лише як ліки при ревматизмі, захворюваннях горла і шлунка.

Перший лікувальний рецепт, до складу якого входило масло какао, був складений іспанським доктором Антоніо Колменеро де Ледеcма (Antonio Colmenero de Ledesma) на початку XVII століття. Його «Захоплюючий трактат про природу і якості шоколаду» був вперше виданий у 1631 році в Мадриді, потім в латинському перекладі – в 1644 році в Нюрнберзі, а в 1667 році в Римі, вже на італійському. Шоколадом і його цілющі властивості цікавилися у всій Європі – як освічені медики, які знали латину, так і прості virtuosi.

Застосування масла в якості класичної супозитарної основи датується 1710 р. Сучасний напій какао, шоколадні креми та плитковий шоколад з'явилися значно пізніше.

Корисні властивості масла какао

Вміщені у масло какао речовини, надають йому не тільки приємний смак, але і певні корисні властивості.

Так, ліноленова кислота є попередником синтезу простагландинів, які регулюють купірування запальних процесів в організмі у людини. Лінолева і ліноленова кислоти, які відносяться до незамінних кислот, джерел вітаміну F, стимулюють імунну систему, мають ранозагоювальний, протизапальний, антигістамінний ефекти. В цілому жирні кислоти, що входять до масла какао, нормалізують рівень холестерину в крові.

Варто зазначити, що за вмістом заліза і цинку какао масло можна назвати лідером серед натуральних продуктів. Магній, основним дієтичним джерелом якого виступають какао-боби, необхідний для здорового функціонування серця. Його роль у виробництві енергії для нейронів у головному мозку з глюкози є ключовою. Давно відомо, коли в організмі достатньо магнію – мозок працює ясно і легко.

У фармацевтиці та офіційній медицині какао-масло використовується в якості основи майже всіх мазей, а також ректальних і вагінальних свічок (через легке розплавлення всередині організму). 

Не можна не згадати і ще про одну цінну властивість масла какао – воно підвищує настрій. Відомо, що масло какао сприяє виробленню в організмі серотоніну – нейромедіатора і біологічно активної речовини, нестача якої може призвести до зниження настрою і навіть депресії. Як говорилося раніше, в його складі є стимулятор теобромін, що різко підвищує настрій. Серотонін і теобромін покращують настрій різними способами та діють «у зв'язці», підсилюючи загальний ефект.

Використання масла какао в косметології

Широке застосування масло какао знаходить і в косметології, бо воно надає живильну і тонізуючу дію. Какао масло для тіла можна використовувати для змазування шкіри, масажу, як дитяче масло (при відсутності алергії на какао-продукти), для догляду за шкірою обличчя, губ і тіла, для зміцнення вій і брів, зміцнення волосся.

Сьогодні доведено, що це масло дійсно надає на шкіру найсприятливіший вплив, пом'якшуючи та зволожуючи її. Тривале використання масла какао, розгладжує зморшки, покращує колір шкіри, робить її м'якішою, ніжнішою, еластичнішою. Завдяки високому вмісту олеїнової жирної кислоти це масло активізує ліпідний обмін, відновлює бар'єрні функції епідермісу й утримує вологу в шкірі. Саме через ці якості масло какао грає важливу роль в косметичних продуктах для сухої шкіри та такої, що лущиться.

Наявність достатньої кількості пальмітинової кислоти надає маслу какао ліпофільні властивості, завдяки чому, масло є енхансером для активних речовин, а також сприяє активізації синтезу власних колагену, еластину, глікозаміногліканів і гіалуронової кислоти.

Масло часто додають до складу кремів та інших косметичних засобів. Особливо цінується його хімічна стабільність і стійкість до окислення. Тому в складі інших косметичних продуктів масло крім доглядаючих властивостей також виконує функції природного консерванту.

Масло какао використовують в:
• пом'якшуючих і зволожуючих засобах;
• засобах для захисту від сонця, морозу і вітру, а також в доглядаючих засобах після засмаги;
• кремах по догляду за чутливою шкірою навколо очей;
• anti-age косметиці;
• косметиці по догляду за шкірою шиї, декольте і рук;
• бальзамах і помадах для губ;
• кремах від розтяжок і стрій, антицелюлітній косметиці;
• мильних рецептурах.

Використання масла какао в кулінарії, кондитерському виробництві та харчовій промисловості

Масло какао – цінна харчова сировина. Його можна використовувати як будь-яку іншу харчову олію. Вона широко використовується в якості жирової основи для виробництва різних кондитерських виробів. Однак, головним його споживачем є шоколадні виробництва, оскільки це масло володіє підвищеною твердістю при порівняно низькій температурі плавлення, а також здатністю скорочуватися в обсязі, що дозволяє отримувати вироби з гладенькою поверхнею.

Гіркий і молочний, пористий і білий, десертний і діабетичний, всі ці види кондитерських виробів можуть мати горде ім'я «шоколад» лише в одному випадку: якщо в їх складі є какао-порошок і масло какао. При заміні натурального ніжного масла какао на дешеве пальмове чи інший рослинний жир отриманий виріб називають кондитерською плиткою. Наявність в складі шоколаду натурального масла какао – показник високої якості шоколадних виробів.

Звертаємо увагу, що на тверде масло какао, що поставляється нашою компанією, є документація, що дозволяє його застосування у харчовій промисловості. Таким чином, харчове какао масло можна використовувати для приготування кондитерської глазурі, цукерок, шоколаду, карамелі, гарячих напоїв, гарячого шоколаду, кави і т.д.

Домашні рецепти від Ароматики

► Кава з маслом какао: змолоти кавові зерна, засипати в джезву разом з цукром. Вилити на мелену каву ложку гарячого молока, ретельно перемішати суміш до кашки. Залити джезву гарячим молоком на 3/4. Поставити на повільний вогонь. Як тільки кавова шапка почне підніматися, кинути в каву з молоком столову ложку стружки масла какао, перемішати. Знову протомити над вогнем, чекаючи підняття піни. Прибрати з вогню до кипіння, перелити в чашку.
Масло какао можна використовувати як будь-яку іншу харчову олію.
► У народній медицині при кашлі та бронхіті: додати 1 чайну ложку масла какао на склянку теплого молока (можна додати інжир).
► Масажне масло при розтяжках: взяти в рівних пропорціях (1:1:1) масла какао, оливкове і жожоба. Масло какао перед змішуванням необхідно помістити на кілька хвилин у гарячу воду, поки воно не стане рідким.
► Маска для тьмяного і рідкого волосся: змішати 2 столові ложки масла какао з 1 чайною ложкою коньяку. Нанесіть маску на шкіру голови та коріння волосся, злегка вмасуйте. Витримайте 10-15 хвилин, змийте шампунем. Така маска робиться раз-два в тиждень і стимулює кровообіг шкіри голови, підживлює волосся.
► Збагачення косметичних засобів: до 10 г крему, 10 мл тоніка або лосьйону додати 5-10 мл олії какао; 7-10 мл олії какао до 100 мл шампуню або бальзаму для волосся. Такі засоби тонізують шкіру, покращують кровообіг, живлять шкіру голови та волосся, додають волоссю здоровий, доглянутий вигляд.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття масла какао.

Умови зберігання: зберігати щільно закритим, у недоступному для дітей місці, при температурі не вище +25 °С. Уникати потрапляння прямого сонячного проміння.

Склад (INCI): Theobroma Cacao Seed Butter.

Не містить консервантів і барвників.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Какао
Вид Харчова рослинна олія
Вага 15 г
Упаковання Скляна банка з пластиковою кришкою, коробка
Країна виробник Гана
Бренд Ароматика
Тип масла Нерафіноване
Кількість 99
40 грн
67 грн
В бажання
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника (вартість доставки на відділення «Нова Пошта» – 50 грн);
  • При купівлі на суму від 800 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 1 200 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО (вартість доставки кур'єром «Нова Пошта» – 70 грн);
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою.

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору