Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Олія оливкова 250 мл Ароматика

Штрихкод 4820031053457
Немає в наявності

Олія оливкова фасована Ароматика – це рослинна олія, виготовлена з плодів оливкового дерева. Про оливки здавна складали легенди. Не випадково у стародавніх саме оливкова гілка виступала символом перемоги, а оливкове дерево уособлювало достаток, родючість і мир. У сучасному світі оливки й олія з них стали справжнім символом смачного і корисного харчування. Оливкова олія служить чудовою заправкою для овочевих салатів і гарнірів, прекрасно підходить для приготування соусів, випічки та тушкованих страв. Вона популярна завдяки високому вмісту мононенасичених жирних кислот, особливо олеїнової кислоти, активно знижує рівень «поганого» холестерину й одночасно підтримує рівень «хорошого». Саме тому оливкова олія корисна людям, що страждають розладами травлення, захворюваннями печінки та жовчного міхура. Широко використовується як косметичний засіб. Оливкова олія можна з успіхом використовувати для повсякденного догляду за шкірою будь-якого типу і волоссям. Вона перешкоджає передчасному старінню шкіри завдяки вмісту вітаміну Е й антиоксидантів, сприяє загоєнню ушкоджень епідермісу. У нас Ви можете купити оливкову олію для приготування їжі або косметичних процедур.

Країна походження: Іспанія.

Харчова (поживна) цінність на 100 г олії: жири – 99,8 г.

Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 898 ккал.

Метод виробництва оливкової олії

Оливкову олію отримують з плодів маслини європейської або оливкового дерева. Процес виробництва олії починають зі збору оливок. Їх збирають тільки в конкретну пору, коли вони найбільш стиглі. Плоди миють і далі йде процес подрібнення оливок до стану пасти. Як правило, оливкова олія зосереджена в клітинах плода. Для її отримання використовують спеціальний пристрій, що нагадує млин, він складається з двох обертових гранітних роликів. Цей процес дозволяє отримати олію з клітин ягід без нагрівання, тому цей процес так і називається «холодне пресування». Завершальна стадія: олія переливається в сепаратор для її відділення від води та дрібних твердих частинок. Щоб уникнути погіршення якості олії в ході цього процесу дотримується температура 16-28 °С. Результат – чиста оливкова олія екстра-класу, отримана шляхом холодного пресування, що володіє корисними для організму людини речовинами та неповторним ароматом.

Зовнішній вигляд оливкової олії

Оливкова олія екстра-класу представляє собою безбарвну або жовтувато-зелену рідину з приємним маслянистим смаком.

Склад олії оливок

До складу оливкової олії входять гліцериди олеїнової (до 80%), пальмітинової (до 10%), стеаринової (5-8%), лінолевої, арахідонової та інших жирних кислот, а також каротиноїди та токофероли. Олія багата вітамінами A, D, C, E.

Історія застосування рослинної оливкової олії

Про оливу як корисну рослину згадується в письмових джерелах, що відносяться до XII-VIII ст. до н.е. Олію оливок здавна використовують як цінну харчову олію, її також застосовують у медицині.

Стародавні наділяли оливкове дерево магічними властивостями, вважали його посередником між Богами та людьми. Єгиптяни вважали оливу подарунком богині Ізіди, символом справедливості. Фараони носили вінок з гілок оливкового дерева, що символізувало мудрість і зрілість правителя. В давньогрецьких міфах оливкове дерево уособлює мудрість, достаток, родючість і мир. Гілки оливи були присутні й у вінку переможця Олімпійських ігор, і у весільних обрядах.

Вчені стверджують, що спочатку батьківщиною оливкового дерева був Єгипет і деякі азійські країни. Фінікійські купці, на думку вчених, привезли оливкові дерева в Грецію та Іспанію, і лише звідти заморське дерево потрапило до Італії. Хай там як, греки по достоїнству оцінили оливки та стали їх активно використовувати. І дуже скоро почали тиснути зі стиглих плодів олію. Далі почався справжній масляний бум. Оливкова олія стала такою популярною, що її іменували «рідким золотом» і у свій час вона була найміцнішою і найпопулярнішою валютою.

У давнину оливковій олії приписувалися чудодійні властивості. Гіппократ включав «рідке золото» до складу багатьох ліків. Грецькі моряки поширювали віру в чудодійну допомогу олії ще далі, беручи з собою в плавання пляшечку з освяченою олією. Вони вірили, що, якщо нагряне шторм, досить вилити вміст посудини на хвилі, і море заспокоїться.

Як гроші нині оливкову олію не використовують, зате в усьому іншому цей продукт свої позиції не здає.

Використання оливкової олії в косметології

Це перевірений часом косметичний засіб, який використовується вже кілька тисячоліть. Оливкова олія – секрет краси середземноморських жінок. Вона проявляє пом'якшувальну, регенеруючу, тонізуючу, зволожуючу дію.

Оливкова олія – прекрасний засіб проти сухості шкіри і дерматиту, вона пом'якшує шкіру, відновлює клітини, виключає втрату вологи, неминучу при яскравому південному сонці. До речі, від втрати вологи, викликаної центральним опаленням і кондиціонованим повітрям, оливкова олія захищає не менш ефективно! Оливкова олія ефективно захищає шкіру від впливу агресивних факторів зовнішнього середовища і їх наслідків – лущення, подразнення, затвердіння шкіри, дрібних травм, саден, сонячних опіків, укусів комах.

Оливкову олію можна з успіхом використовувати для повсякденного догляду за нормальною, чутливою і сухою шкірою. Вона перешкоджає дегідратації білків і є хорошим живильним засобом для шкіри. Олія особливо корисна для догляду за проблемною, в'янучою шкірою обличчя і тіла. Вона попереджає в'янення і постаріння шкіри, сприяє її омолодженню, підтриманню тонусу, усуненню та профілактиці зморшок. Олія робить шкіру тіла гладкою і сяючою, максимально насичує її необхідними вітамінами і мінералами. Шкіру корисно змащувати оливковою олією після водних процедур для запобігання її стянутості і пересушування.

Оливкова олія – також «швидка допомога» для волосся, яке постраждало від сонця, фена або укладань. Це прекрасний засіб для зволоження волосся, зміцнення коренів і стовбура волосся. Високий рівень антиоксидантів у складі оливкової олії захищає волосся від передчасного посивіння. Завдяки своїй заспокійливій дії, масаж шкіри голови олією з оливок допомагає при сухості і деяких шкірних подразненнях, включаючи лупу.

Використання оливкової олії в кулінарії

Використання оливкової олії в кулінарії є основоположним для кухонь багатьох країн. Без оливкової олії просто неможливо собі уявити страви середземноморської кухні. Вона застосовується там всюди – на ній смажать, нею заправляють салати, вона додається в овочі, рибу і м'ясо. І до речі, дієтологи вже давно помітили, що люди, які постійно харчуються стравами Середземномор'я і виглядають краще, і зі здоров'ям у них повний порядок.
Олію застосовують практично на всіх етапах приготування. Вона чудово доповнює смак холодних закусок, соусів, салатів, надаючи їм додаткового чарівного аромату. Олію додають і в гарячі соуси для посилення їх смакових якостей. До того ж завдяки оливам, вони зберігають первинний насичений колір.

Часто кухарі використовують пряну олію оливи. Для цього в пляшку з оливковою олією додають різні ароматичні продукти (часник, лимон, базилік та ін.) і використовують в якості заправки. Зберігати таку заготовку, як, втім, і саму олію, можна протягом року, за умови надання їй темного і прохолодного місця.

Оливкова є найкращою олією для маринування продуктів. Це пов'язано з тим, що вона проникає в зовнішні стінки законсервованих продуктів і завдяки своїм властивостям зберігає первинний смак маринаду.

Будь-яка випічка стає неповторним шедевром, якщо в неї додати хоча б кілька її крапель. Під впливом високої температури цукор карамелізується, сироп розтікається, що в поєднанні з оливковою олією надає здобі унікальний смак і аромат.

При додаванні в тісто для хлібобулочних виробів, харчова оливкова олія сприяє досягненню бажаного смаку і, що ще важливіше, зменшує кількість клейковини, що утворюється при замішуванні тіста, надаючи йому м'яку текстуру. Крім цього, вона сприяє уповільненню «старіння» готового хліба, впливає на здатність тіста «дихати».

Протипоказання: індивідуальне несприйняття оливкової олії.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритій упаковці, захищеній від дії повітря і сонячного проміння при температурі від +5 °С до +25 °С.

Склад (INCI): Olea Europaea Fruit Oil.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Оливкова
Вид Харчова рослинна олія
Об`єм 250 мл
Упаковання Скляна пляшка
Країна виробник Іспанія
Бренд Ароматика
Тип масла Фасоване
128 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору