Доставка посилок тимчасово працює за повною передоплатою.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Олія сезамова 280 мл Ароматика

Штрихкод 4820031053532
Немає в наявності

Олія cезамова (кунжутна) фасована Ароматика – це рослинна олія, виготовлена з насіння кунжуту індійського. Вона володіє своєрідним ароматом і дуже приємним смаком. У її складі безліч жирних кислот, що роблять позитивний вплив на стан організму. Холоднопресовану сезамову олію можна використовувати для здорового харчування, для підтримки ваги та при схудненні. Засіб має тонізуючу, зволожуючу, сонцезахисну, антиоксидантну і регенеруючу дію. Олія часто застосовується для лікувального масажу і є незамінним компонентом безлічі косметичних процедур. Вона широко застосовується для усунення сухості й омолодження шкіри в області навколо очей. До інших особливостей кунжутної олії можна віднести здатність боротися з тріщинами й загоювати рани, завдяки регенерації та зволоженню шкіри. Особлива цінність олії полягає в її стійкості до сонячних променів. Вона стане основою якісної засмаги, убезпечивши від сильних опіків, сухості та лущення. На цій сторінці Ви можете купити смачну і корисну харчову сезамову олію.

Країна походження: Мексика.

Харчова (поживна) цінність на 100 г олії: жири – 99,5 г.

Енергетична цінність (калорійність) на 100 г продукту: 895 ккал.

Метод виробництва сезамової олії

Сезамову (кунжутну) олію отримують методом холодного пресування з насіння однорічної пряної рослини сезаму (кунжуту індійського).

Зовнішній вигляд кунжутної олії

Сезамова жирна олія має світлий золотистий колір, приємний смак і своєрідний аромат.

Склад олії сезаму

У насінні кунжуту багато жирної олії, що складається в основному з ефірів гліцерину й органічних кислот, насичених і поліненасичених жирних кислот і тригліцеридів. До її складу входять лінолева (37-52%), олеїнова (35-40%), ліноленова (17-18%), стеаринова (4-6%), пальмітинова (7-8%), арахідонова (до 1%), міристинова (близько 0,1%) і гексадеценова жирні кислоти.

У них міститься сезамін – потужний антиоксидант, здатний знижувати в крові загальний рівень холестерину, попереджати розвиток багатьох захворювань, і сезамол – метиловий ефір оксігідрохінона, що володіє консервуючою дією і забезпечує тривале зберігання кунжутної олії.

Також до складу насіння кунжуту входять вуглеводи, білки, вітаміни Е, С, групи В, амінокислоти; мінерали: кальцій, калій, залізо, фосфор, магній; є лецитин, харчові волокна, фітин – складна речовина, яка здатна відновлювати баланс мінералів, і бета-ситостерин – він також знижує рівень холестерину в крові.

Історія застосування рослинної сезамової олії

Кунжутне насіння – одна з найдавніших приправ або спецій. Саме слово «кунжут» овіяне безліччю легенд і таємниць. Так, стародавні ассирійці вірили, що їх боги, перш ніж зайнятися створенням світу, випили вино з кунжуту; єгиптяни вважали його однією з найбільш корисних спецій; кунжут використовували у Давньому Китаї та Індії, Африці, на Близькому Сході. Дуже цікаво використовується слово «кунжут» у відомому збірнику казок «Тисяча і одна ніч». Чарівне слово «сезам», промовлене розбійниками для того, щоб відкрити печеру зі скарбами – це англійське «sesame», яке походить від арабського слова simsim – саме так і вимовляється чарівна формула в казці про Алі-Бабу по-арабськи.

У давнину в Вавилоні та деяких інших країнах кунжут був символом безсмертя – не дарма його вважали їжею богів. Його широко використовувався в медицині стародавнього Єгипту і Близького Сходу. Авіценна рекомендував використовувати кашку з листя кунжуту у вигляді аплікацій при гематомах, опіках, ранах, вушному болі, укусах комах і змій.

Як еліксир краси сезамова олія має тисячолітню історію. ЇЇ використовували як омолоджуючий засіб при зморшках, сухості шкіри та слизових оболонок носа та очей, застосовували для догляду за волоссям. Сезамову олію з додаванням трояндової олії застосовували від головного болю, а спільно з алое і виноградним соком – при дерматитах і бронхіальній астмі. Кунжутна олія, в якій прокип'ятили листя мирта, була визнаним засобом для зміцнення волосся.

Використання сезамової олії в косметології

У косметології кунжутна олія використовується для догляду за шкірою обличчя і тіла. Нині доведено антиоксидантну, тонізуючу, регенеруючу, зволожуючу, живильну і сонцезахисну дію кунжутної олії. ЇЇ широко використовують як ефективний косметичний та лікувально-профілактичний засіб для щоденного догляду за шкірою навколо очей, проблемною, сухою, в'янучою і такою, що лущиться шкірою, а також при лікуванні ран, дрібних тріщин і для усунення подразнень (в тому числі алергічних).

Ця олія універсальна, і володіє пом'якшуючими та зволожуючими властивостями, живить шкіру, зменшує роздратування і сухість, відновлює здатність шкіри захищатися від зовнішніх впливів. У чистому вигляді кунжутна олія може стати альтернативою нічному крему; можна також додавати її в будь-які косметичні засоби, в тому числі для очищення і вмивання; змішувати її з іншими оліями; вводити до складу масок для обличчя – особливо для в'янучої шкіри, і використовувати як основу для приготування домашніх кремів.

Особливу цінність кунжутній олії надає її сонцезахисна дія. Вона є природним ультрафіолетовим фільтром і здатна попереджати сонячні опіки.
Кунжутною олією можна знімати макіяж – наприклад, туш з вій, і взагалі застосовувати її як засіб для догляду за шкірою повік – вранці й ввечері наносити олію навколо очей, обережно вбиваючи її кінчиками пальців.

Легкість кунжутної олії, а також її властивість покращувати стан капілярів робить її ідеальною масажною олією. Після такого масажу шкіра стає м'якою і ніжною.

Використання кунжутної олії в кулінарії

У кунжутної олії безліч корисних властивостей, приємний смак і аромат, за що вона цінується у багатьох кухнях світу. Олія здавна знаходить широке застосування в якості традиційного інгредієнта страв індійської, японської, корейської, китайської й тайської кухні. У екзотичній азійській кулінарії кунжутна олія, що особливо вдало поєднується з медом і соєвим соусом, найчастіше використовується у приготуванні плову, страв з морепродуктів, фритюру і східних солодощів.

У кулінарії олію з кунжутного насіння використовують в основному в якості заправки для салатів або різних страв, вона надає їм особливий смаковий відтінок і аромат. Це можуть бути різні супи, гарніри з круп і каші, випічка, гарячі страви з м'яса, риби або птиці. Серед різних круп кунжутна олія особливо добре відтіняє рис. Сезамову олію додають в маринади для домашньої птиці, овочів, різних видів м'яса, також її застосовують при тушкуванні грибів, риби та морепродуктів.

Тим, кому аромат нерафінованої кунжутної олії здасться надто насиченим, рекомендується при кулінарному застосуванні цього продукту змішувати її з арахісовою олією, що володіє більш «м'яким» ароматом.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття сезамової олії.

Умови зберігання: зберігати в щільно закритій упаковці, захищеній від дії повітря і сонячного проміння при температурі від +5 °С до +25 °С.

Склад (INCI): Sesamum Indicum Seed Oil.

Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Сезамова (кунжутна)
Вид Харчова рослинна олія
Об`єм 280 мл
Упаковання Скляна пляшка
Країна виробник Мексика
Бренд Ароматика
Тип масла Фасоване
144 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Повідомити, коли з'явиться
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору