Доставка посилок тимчасово працює по повній передоплаті.
Графік роботи:

Будні: 9:00–18:00

 

0
Мій кошик
Додайте товари до списку бажань

Ефірна олія гісопова 30 мл Ароматика

Штрихкод 4820256941195
В наявності

Гісопова ефірна олія Ароматика – це ефірна олія, отримана з квітучих частин гісопу лікарського. Застосовувана протягом тисячоліть як лікарсько-косметичний засіб, рослина гісопу сьогодні знову знаходить свою популярність, але особливо активно використовується її ефірна олія в косметології та ароматерапії. У косметиці ефірна олія гісопу застосовується як очищувальний компонент для проблемної шкіри, як тонік та енергетик для вікової шкіри, а також використовується як ароматизатор і фіксатор ароматів. У парфумерії гісоп особливо популярний у східних ароматах. Олія має здатність регенерувати клітини шкіри, підходить для догляду за руками, допомагає усувати дефекти шкіри та ефективна при підвищеному потовиділенні. Її камфорний, імбирно-шавлієвий аромат є відмінним адаптогеном, який має загальнозміцнюючий, тонізуючий вплив на організм, підвищує фізичну та психічну стійкість і витривалість, зменшує метеозалежність та стимулює мозкову активність. Купити гісопову ефірну олію можна в нашому інтернет-магазині.

Історія використання гісопу

На івриті гісоп означає «трава, що приємно пахне». Він належить до найдавніших лікарських рослин. Ще знаменитий давньогрецький лікар Гіппократ застосовував його за паралічів. Давньоримський лікар Діоскорид застосовував його при задишці та астмі у вигляді гісопового вина або у формі водного відвару. У стародавніх євреїв рослина вважалася священною. Він також згадується в Біблії як засіб для очищення і одна з трав, що вживаються в Єврейський Великдень.

Римляни вживали гісоп у кулінарії, для захисту від чуми і як збуджуючий засіб. У середні віки в Європі гісоп входив до числа визнаних лікарських засобів, його обов'язково вирощували в садах монастирів. А ченцями Франції було створено «еліксир довголіття», одним із інгредієнтів якого був гісоп.

Сьогодні гісоп лікарський включений у фармакопеї Німеччини, Румунії, Франції, Португалії та Швеції. Він вирощується садівниками як пряна, медоносна та лікарська рослина. Через його специфічний аромат рослину часто використовують як запашну приправу для ароматизації перших, других страв та холодних закусок. Гісоп – відмінна добавка до м'яса, риби, овочів, соусів, супів. Часто його додають у фарш, паштет для посилення смакових якостей та надання смаку надзвичайної нотки. Дрібно нарізаною зеленню ароматизують ковбаси, майонез, додають в сир. Сушене листя додають у чай.

Гісопова олія, а також суха трава знаходить широке застосування при ароматизації напоїв та парфумерних виробів. У деяких країнах гісоп застосовують при виробництві тонізуючого напою для людей похилого віку. Входить до складу абсенту та є основою відомого лікеру «Шартрез».

Метод виробництва ефірної олії гісопу

Гісопову ефірну олію (Oleum Hyssopi officinalis) отримують з листя і квіток верхівкової частини пагонів багаторічного напівчагарника гісопу лікарського (Hyssopus officinalis L.), родина Глухокропивові (Lamiaceae), методом парової дистиляції. Це гіллястий напівчагарник висотою 20-80 см із довгастими колосоподібними суцвіттями. Його квітки мають двогубий віночок синього, фіолетового, рідше рожевого або білого кольору. Молоді пагони з листям і квітками мають імбирно-шавлієвий аромат і приємний гіркувато-пряний смак.

Батьківщина гісопу – середземноморські країни. У дикому вигляді росте по всьому Середземномор'ю та Середній Азії. Культивується як пряно-ароматична рослина в Європі, Америці. Часто дичає, зустрічається на крейдяних відслоненнях. Сировина для виробництва ефірної олії гісопу ТМ Ароматика поставляється з Молдови.

Характеристики гісопової ефірної олії

Гісопова олія це легка, текуча, світло-жовта або жовтувато-зелена рідина з сильним різким, ароматичним, скипидарно-камфорним запахом з солодкуватими та пряними відтінками і гірким смаком.

Косметична користь ефірної олії гісопу

Гісопова ефірна олія активно застосовується косметологами для створення відновлювальних, протизапальних та антиоксидантних засобів. Властивість знімати подразнення, зволожуюча і регенеруюча властивості олії гісопу корисні для будь-якого типу шкіри, але особливо для жирної, в'янучої, зневодненої та проблемної. Її часто додають у живильні засоби для шкіри обличчя та тіла, очищуючі серії для шкіри, а також заспокійливі засоби після гоління. Вона володіє активною регенеруючою дією на епідерміс, стимулюючи шкірний метаболізм, тонізуючи та живлячи шкіру. Засіб формує гомогенне забарвлення шкіри, допомагає її заспокоювати та усувати подразнення.

Олія гісопу добре себе показала у догляді за волоссям, вона стимулює ріст волосся та активно допомагає боротися з лупою.

Гісоп вважається природним дезодорантом, оскільки допомагає при підвищеній пітливості. Також допомагає зводити мозолі та бородавки.

Олія досить широко застосовується і в масажних практиках, а гісопові ванни допомагають не тільки позбутися втоми і надають загальнозміцнюючу дію, а й очищають шкіру, стимулюють лімфодренаж, прибирають набряки.

Пам'ятайте, що ефірні олії, в тому числі й ефірна олія гісопу, являють собою сильно концентровані рослинні есенції, тому наносити їх на шкіру в чистому, нерозведеному вигляді не можна. Для косметичного використання їх слід розбавити у базовій жирній олії (олії-основі) або будь-якому іншому емульгаторі. Ефірні олії не розчиняються у воді, зате чудово розчиняються в жирі, молоці, кефірі, йогурті, воску, меду, солі.

Ефірна олія гісопова в ароматерапії


Ефірна олія гісопу діє як заспокійливий засіб при стресах та тривожному розладі. Вона виводить із стану пригніченості, усуває психоемоційну лабільність, розгубленість, втрату контролю, безвольність, істерію. Вона показана при крайній емоційності та недостатній концентрації уваги.

При випаровуванні в аромалампі ефірна гісопова олія стимулює розумову діяльність, покращує пам'ять, підвищує комунікабельність та забезпечує ясність думки.

Це потужний адаптоген, який не тільки підвищує витривалість та психоемоційну стійкість, а й зменшує метеозалежність, адаптує до зовнішніх факторів. Аромат гісопової олії тонізує ослаблений організм і допомагає йому відновитися після хвороби.

Побутове застосування ефірної олії з гісопу

Олія гісопу також використовується як віддушка та фіксатор у косметиці та парфумерії, особливо східного напрямку, а також корисний ароматизатор для побутових засобів.

Поєднання гісопу з оліями

Найкраще гісопова ефірна олія поєднується з оліями лаванди, розмарину, мирту, шавлії, герані, апельсина, лимона, мандарина, меліси, базиліка, чебрецю, фенхелю. Щільний і важкий аромат гісопу сприймається легше і приємніше разом із компліментарною олією лімету.

Способи застосування гісопової ефірної олії Ароматика

Збагачення косметичних засобів: 2-3 крапель ефірної гісопової олії (або її суміші з іншими оліями у рівних частинах) змішати з 5 г основи (рослинної олії, крему, тоніка, шампуню, ополіскувача, маски й т.д.).
Масаж: 3-5 крапель ефірної гісопової олії змішати з 10 мл рослинної олії-основи (мигдалевої, пшеничних зародків, авокадо, жолоба, виноградних, персикових кісточок та ін.) або обраного Вами крему.
Ванни: У наповнену ванну (37-38 °С) додати 3-4 крапель ефірної гісопової олії, попередньо змішаної з ¼ стакана емульгатора (молока, меду, морської або кухонної солі). Тривалість процедури – 10-20 хв.
Сауна: Для ароматизації повітря в лазні та сауні шляхом нанесення на розжарені камені 2-4 крапель гісопової олії розвести в 500 мл води.
Ароматизація приміщення: 4-6 крапель олії гісопу або її суміші з іншими оліями додати в аромалампу, заправлену водою, і запалити свічку. Аромат наповнить приміщення. При відсутності аромалампи олію можна нанести на серветку або додати в чашку з гарячою водою і помістити її на радіатор опалення. Тривалість процедури – 15-30 хв.

Застереження: тільки для зовнішнього застосування. Тестувати індивідуально, не допускати передозування. При потраплянні олії в очі – промити великою кількістю води. Належить до олій сильної дії. Не викликає подразнення, але є помірно токсичною через наявність пінокамфону та туйону. Не застосовувати під час вагітності, при епілепсії, високій судомній готовності, гіпертонії та психозах. Не слід перевищувати дозування, оскільки надмірні дози пінокамфону можуть спричинити судоми, подібні до епілептичних.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, в недоступному для дітей місці, за температури не вищої +25 °C. Уникати потрапляння прямих сонячного проміння.

Склад (INCI): Hyssopus Officinalis (Hyssop) Essential Oil.

Яка ціна?
Відповісти
Відгуки
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Назва Гісопова
Вид Ефірна олія
Аромат Сильний, різкий, скипидарно-камфорний з солодкуватими та пряними відтінками
Дія Відновлення, тонізування, живлення, зволоження, дезодорування, антиоксидант
Тип шкіри Для будь-якого типу шкіри, але особливо для жирної, в'янучої, зневодненої та проблемної
Об`єм 30 мл
Упаковання Скляна темно-коричнева пляшка з крапледозатором
Країна виробник Україна
Бренд Ароматика
Наявність В наявності
280 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
Замовити швидко
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Вгору